Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vážená paní Svobodová, pojďme se bavit o tom co nás spojuje

Vážená paní/slečno Svobodová. Touto formou bych si dovolil odpovědět na Váš blog kde reagujete na můj článek. Dovolil bych si ho rozebrat pasáž po pasáži a odpovědět Vám na konkrétní věci, které v nich tvrdíte.

Pojďme se bavit o tom co nás spojujeinternet

V prvé řadě bych se chtěl vrátit k diskuzi kde zřejmě námět na váš článek vznikl. Tvrdíte v nich, že lidé "chtějí žít dle evropských tradic". V prvé řadě by mě tedy zajímalo co podle Vás jsou evropské tradice. Je mi líto, ale jako člověk mající rád sociální-antropologii takový výraz neznám a věřte mi, že kdybyste takový výraz použila při zkoušce, tak Vás z ní vyrazí z pětkou a ani Vás nenechají svou myšlenku doříct. Žádná evropská tradice neexistuje. Evropa je tvořená z mnoha lidí různých kmenů a náboženství. Historicky mají v Evropě zastoupení a kořeny tyto tři náboženství: křesťanství (rozdělená na Katolíky, Pravoslavný, evangelíky atd.), judaismus a Islám. Budete se divit, ale Islám do Evropy patří a patřil historicky. Ať už se bavíme o Balkáně či o kolonializaci zemí jako je Alžírsko, Tunisko, Egypt, Maroko z kterých do zemí jako je Španělsko, Portugalsko či Francie přicházelo mnoho muslimů nebo je řeč o lidech z Osmanské říše, který sem přicházeli pravda ne vždy v míru. Především to bylo v době válek. Ale takové války byly a už s nimi nic neuděláme a vinit z historického kontextu za ně jen jednu stranu je hloupé. Víte. Islám není jen Arábie. Islám znamená jednu a půl milardy lidí z nejrůznějších konců světa, různých zemí a ras. Každopádně pointa je v tom, že každá evropská zem má svou historii a mluvit o nějaké evropské tradici je dost irelevantní. Od teď se tedy bavme o české národní tradici.
Víte. Ačkoliv se to někdy nezdá, tak já jsem hrdý Čech. Miluji českou přírodu, miluji české památky, miluji částečně českou kuchyni, miluji i některé české lidi. Ale pokud jsem na něco hrdý tak, že naše zem byla vždy multi-kulturní zemí. V Československu před druhou světovou válkou žilo mnoho židů, Němců, Maďarů, Romů, Poláků, Rumunů a lidí dalších národností. Ačkoliv tu byly snahy tuto celistvost narušit například hilsneriádou, tyto etnika zde žily s Čechy v rámci možností v míru a klidu. A na tuto demokratickou tradici první republiky bychom měli navázat. Proto vždy budu mluvit o nutnosti omluvit se Němcům za divoký odsun. Omluvit se židům za to, že když je odváděli nacisté do koncentráků - lidé mlčeli. Ale hlavně a především bychom se z chyb historie měli poučit a už nikdy je neopakovat. To je úkol historie. Ten kdo ji nezná si ji bude nucen znovu zopakovat.
Na Vás mě zaujala jedna věc a to, že se ve svých komentářích snažíte mluvit za lidi této země. To já nedělám a nikdy dělat nebudu. "Lidé v ČR opravdu nechtějí žít podle hodnot, které neuznávají. Možná Vás to co teď napíšu, velmi a nepříjemně překvapí, ale většina občanů ČR neuznává Korán, jeho výklady a vykladače, neuznává muslimské hodnoty a vzhledem k jejich povaze je nechce ani respektovat", tvrdíte. Proto bych se Vás chtěl zeptat za koho mluvíte? Pokud se nepletu, tak islamofobní strany typu Úsvit přímé demokracie získaly v posledních evropských volbách dohromady asi 5% hlasů. Co vím ale 100% je, že lidé v této zemi nemají problém navazovat kontakty s lidmi jiných kultur. To by tu asi neexistovaly vietnamské večerky, neexistovaly thajské masáže, neexistovaly by jen po Praze desítky arabských restaurací a čajoven... Za koho tedy mluvíte? Za mě rozhodně ne a to se cítím být Čechem stejně jako vy.
Druhá a to zásadnější věc co mě zaujala je, že prý má někdo snahu o to, aby v ČR byly uznávány výhradně muslimské hodnoty. Řekněte mi prosím kdo a já takovému člověku vynadám. Bohužel vás ale zklamu, ale nikdo z mých muslimských přátel, kterých mám mnoho nic takového nechce. A víte co oni chtějí? Náboženskou svobodu, která je zakotvena v ústavě této republiky. Chtějí to, aby si tu mohli v klidu pomodlit v mešitě stejně jako to dělají křesťané v kostelech nebo židé v synagogách. Chtějí, aby si mohli vzít svoji ženu, muže podle svých náboženských tradic. Chtějí, aby až jednou zemřou mohli odpočívat v pokoji na místě dle islámských tradic. Ale hlavně nechtějí, aby je za jejich víru kdokoliv urážel nebo je pronásledoval. A to přesně dělají čeští islamofobové.
Podívejte se na jejich stránky pozorně. Najdete tam fotky muslimů a muslimek jen za to, že si dovolili vzít na sebe pro ně typické oblečení. Nikomu nic ty lidé nedělají a neudělali. Jsou tam fotky lidí, který jen přišli na Letnou v Praze se pomodlit. Jsou tam videa lidí, kteří je uráželi tím, že pálili jejich svatou knihu nebo místo modlitby polili močůvkou. A proti tomuto chování já vystupuji a budu ho odmítat do konce svého života. Toto není projevem demokracie. Toto je projevem nesnášenlivosti. Jejich extremismus se ve výsledku nijak moc neliší od extremismu náboženský fundamentalistů ať už jimi je kdokoliv. Chtějí svou myšlenkou bránit ve svobodě jiných, nepřipouští jakýkoliv jiný názor. Jejich chování mi připomíná takový ten pomyslný kruh kde jsou dva póly, které se ve skutečnosti potkají. Zkrátka jsou tak odlišní, až jsou úplně stejní jako oni. V jejich žilách teče zloba a nenávist.
Víte. Spousta islamofobů tvrdí, že nás muslimové chtějí nějak ohrožovat. Ale tak to není. Teda většina z nich určitě ne. Věřte mi, že při svých cestách jsem narazil na mnoho dobrosrdečných lidí, který chtěli žít v klidu a míru a co víc, byli pohostinní ačkoliv za svou pohostinnost nic nechtěli. Byli pohostinní ačkoliv věděli, že má máma byla židovka a můj otec pochází z katolickou-evangelické rodiny. Nevadil jim křížek na mém krku ani to, že naše "mise" byla tvořena jen z mužů. Lidé muslimské víry nemají nutnost svou víru komukoliv vnucovat a jejich pravidla platí jen výhradně pro ně samotné. Tvrdit, že v arabských zemích žijí jen fundamentalisté je hloupé a je to lež. Většinu lidé bych dokázal dokonce nazvat lidmi dobré vůle. Na rozdíl od lidí z Czech Defence Legue.
Proto si dovolím tento dopis zakončit malou modlitbou... Buď bože milosrdný ke všem lidem dobré vůle. Bůh žehnej těm co zasévají lásku, toleranci a spravedlnost. Bůh pomáhej těm co hledají to co nás spojuje a ne rozděluje. Bůh pomáhej těm co šíří lásku k bližnímu svému. Ve jménu otce, syna i ducha svatého... Amen!  

 

 

Autor: Jan Cemper | středa 2.7.2014 17:32 | karma článku: 14,64 | přečteno: 2301x
  • Další články autora

Jan Cemper

Okamurovo míchání ras

Předseda SPD Tomio Okamura v pátek na jednání během jednání o „návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky“ přednesl projev, ve kterém začal propagovat doslova nacistickou ideologii o míchání ras.

25.11.2018 v 22:22 | Karma: 22,45 | Přečteno: 1719x | Diskuse| Politika

Jan Cemper

„Švédští demokraté“ a jejich nacistické kořeny

Nyní je moderní kde koho nazývat neonacistou. Tu SPD Tomia Okamury, tu AfD, tu někoho jiného. Ne, tyto strany jsou silně populistické, nacionalistické, ale neonacistické nejsou.

11.9.2018 v 17:36 | Karma: 20,83 | Přečteno: 3582x | Diskuse| Politika

Jan Cemper

Poskytovatel rychlých půjček, manažer Argemy jako odborník na kulturu, to jsou lídři SPD

Myslíte si, že je to s touto republikou zlé a při pohledu například na celoživotního poslance Marka Bendu se vám dělá zle? S touto republikou může být ještě hůře.

2.10.2017 v 12:11 | Karma: 27,58 | Přečteno: 3345x | Diskuse| Politika

Jan Cemper

Hradní sbližování s ultrapravicí

Prezident Miloš Zeman v inauguračním projevu zmínil, že chce bojovat proti neonacistickým bojůvkám v ulicích.

2.12.2016 v 15:18 | Karma: 23,23 | Přečteno: 990x | Politika

Jan Cemper

Článek veřejně hanobící prezidenta republiky

Touto formou, v návaznosti na návrh zákona z dílny poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM), bych chtěl napsat tento článek hanobící prezidenta republiky - dokud to jde. Pan "prezident" Zeman není můj prezident a je ostudou této republiky.

15.11.2016 v 16:43 | Karma: 32,44 | Přečteno: 1908x | Politika

Jan Cemper

"Brutální" zásah proti zakladateli Svobodného vysílače aneb ruská propaganda opět řádí

Jak funguje ruská propaganda se opět mohou přesvědčit lidé, při čtení pro ruských serverů jako Aeronet, Duch doby či Sputnik.

30.10.2016 v 18:37 | Karma: 30,33 | Přečteno: 2536x | Politika

Jan Cemper

Nová normalizace v ČR? Říkám ne podbízení Číně

Nejvyšší ústavní činitelé v čele s prezidentem Zemanem a premiérem Sobotkou vydali prohlášení, v něm se distancují od setkání ministra Hermana s tibetským nejvyšším duchovním Dalajlámou.

18.10.2016 v 21:18 | Karma: 37,53 | Přečteno: 2283x | Politika

Jan Cemper

Proč se zpozdil prezident Zeman? "Všechny lety byly odbavovány podle plánu," tvdí letiště

Česká delegace v čele s prezident Zemanem a exprezidentem Klausem dnes nestihla začátek státního pohřbu exprezidenta slovenské republiky Michala Kováče.

13.10.2016 v 16:17 | Karma: 43,47 | Přečteno: 9646x | Politika

Jan Cemper

Policie vypátrala pachatele ničení kaváren "HateFree Zone" v Praze

Policii ČR se po necelých pěti měsíc pátrání podařilo vypátrat pachatele, kteří v noci z 23. na 24. dubna poničili celkem šest kaváren a obchodů HateFree Zone a vestibul metra.

19.9.2016 v 16:01 | Karma: 25,63 | Přečteno: 2775x | Politika

Jan Cemper

Merkelová vrací úder: Komunální volby v Dolním Sasku drtivě vyhrála, AfD je až za Zelenými

V Dolním Sasku jsou lidovci (CDU) nejsilnější stranou, sociální demokraté částečně ztratili. AFD se v některých městech a okresech dočkala dvouciferných zisků a však skončila daleko za očekáváním.

12.9.2016 v 13:53 | Karma: 29,94 | Přečteno: 3270x | Politika

Jan Cemper

Úsvit si vylhal hosty na demonstraci proti imigrantům, bude čelit žalobě

Parlamentní strana Úsvit - Národní koalice (s Blokem proti islamizaci) chystá na konci září sérii demonstrací v městech ČR. Podle plakátů však na ní mají vystoupit i umělci, kteří o dané akci nic nevědí a takové akce nepodporují.

6.9.2016 v 17:10 | Karma: 35,21 | Přečteno: 5630x | Politika

Jan Cemper

Mnichovský vrah obdivoval Alternativu pro Německo (AfD)

Stále více informací se objevuje kolem případu střelce z Mnichova. Ten v Mnichově zabil 9 převážně mladých lidí.

26.7.2016 v 19:51 | Karma: 22,87 | Přečteno: 2703x | Politika

Jan Cemper

Jak se Pavel Durov, zakladatel VKontakte, dostal do nemilosti ruského režimu

VKontakte, nejpopulárnější ruská sociální síť, je obdobou amerického Facebooku s návštěvností více než 69 milionů uživatelů měsíčně.

16.5.2016 v 22:26 | Karma: 21,16 | Přečteno: 836x | Politika

Jan Cemper

Postupně aktualizováno: V Praze v noci řádili protiuprchličtí vandalové

Ničením cizího majetku skončilo řádění protiuprchlický vandalů ze včerejška na dnešek v Praze. Známo je minimálně šest případů ničení majetku za tuto noc.

24.4.2016 v 13:29 | Karma: 35,45 | Přečteno: 12846x | Politika

Jan Cemper

Adam B. Bartoš ve svém projevu vyhrožoval a nabádal k trestné činnosti

Včera byl při demonstraci na Václavském náměstí v Praze zadržen a předveden k vysvětlení předseda Národní demokracie Adam B. Bartoš.

27.3.2016 v 11:52 | Karma: 24,89 | Přečteno: 1908x | Politika

Jan Cemper

Úsvit s Blokem proti Islámu je dalším projektem Víta Bárty, tvrdí poslanec Fiedler

Poslanec Karel Fiedler a dalších deset členů z Moravskoslezského kraje opustilo k 29. únoru stranu Úsvit s Blokem proti islámu. Tvdí, že strana je ovlivňována Vítem Bártou.

4.3.2016 v 22:00 | Karma: 16,72 | Přečteno: 1043x | Diskuse| Politika

Jan Cemper

Demonstrace 6. února rozhodně nebyly největší za 20 let

Podle ministra Chovance Praha zažila 6. února 2016 největší demonstrace za posledních 20 let. Tato informace je přitom naprosto nesmyslná. 6. února se demonstrací účastnilo podle policie 10 tisíc lidí a to včetně protidemonstrací.

22.2.2016 v 11:13 | Karma: 19,18 | Přečteno: 1112x | Politika

Jan Cemper

Pevnost Evropa: Napadání redaktora, napadení autonomního centra i střílení plynovkou.

Dnes se opět ukázalo, že větší hrozba pro Čechy než Islám jsou někdy samotní "slušní Češi". Své si dnes užili redaktoři České rozhlasu nebo České televize, v autonomním centru Klinika i jinde.

6.2.2016 v 22:59 | Karma: 24,97 | Přečteno: 2789x | Politika

Jan Cemper

Pevnost Evropa? Blok proti islámu používá termín pocházející z dob nacismu

Pevnost Evropa - tak se jmenuje mezinárodní demonstrace proti údajné islamizaci Evropy. Pořádá ji Blok proti Islámu v Praze, proruská koalice v Bratislavě nebo Pegida v Německu.

1.2.2016 v 14:02 | Karma: 19,45 | Přečteno: 1353x | Politika

Jan Cemper

Blok proti Islámu se spojil s proruským hnutím

Blok proti Islámu chystá spolu s Pegidou mezinárodní demonstrace v 9 zemích. Spojuje se přitom i s jasně proruským hnutím.

14.1.2016 v 15:57 | Karma: 23,25 | Přečteno: 1683x | Politika
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.