Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

philipe

10. 4. 2012 2:35
pro autora

Pane Cemper, já bych to brožované vydání knížečky " Indignes Vous" od S. Hessel pamfletem nikdy nenazval. Franzousky krom pár banálních vět neumím, nicméně přečetl jsem si to v němčině ("Empört Euch") a nenašel v této výzvě absolutně nic, co by tuto knížku degradovalo na úroveň pamfletu. Je ovšem možné, že Češi rozumí pod pojmem pamflet něco jiného, než kulturní civilisace t.zv. západního světa. Nevím, zda byla autorova výzva k rozhořčení přeložena do češtiny kompletně nebo jen určité sequence a jak výstižný ten překlad je. V německém vydfání jsem equivalent českého výrazu vztek nenašel, pokud mě paměť neklame. Zato mnoho nuancí výrazů zloba, zklamání, nespokojenost, vzpoura, frustrace a pod. Brožůra byla na německém knižním trhu přijata velmi pozitivně a vyvolala velké echo v intelektuelních kruzích hlavně mladé generace. Osobně považuji tuto knížečku za zdařilý pokus o zbystření pozornosti širokých vrstev obyvatelstva na manipulační metody bezuzdného kapitalismu a korupci politiků.

0 0
možnosti

svarcz

10. 4. 2012 2:56
Re: pro autora

Je zajímavé, že celý západoevropský "sociální stát" byl budován desetiletí na sekeru a na to byli ti "zlí kapitalisté" dobří. Německo a Francie má kolem 80% HDP dluh. A když se to má vracen a když už je neúnosné si pořád půjčovat, tak pokrytečtí levičáci začnou vykřikovat, že za to může "bezuzdný kapitalismus". !!!!;-€;-€

0 0
možnosti

svarcz

10. 4. 2012 2:15
To jsou zase kydy!!!

Možná si autor těch vznešených ideálů měl uvědomit, že prachy nerostou na stromě, ale musí se vydělávat. Chcete jídlo pro všechny a vlastně všechno pro všechny, ale už by vám konečně na základě historie, mělo dojít, že k tomuto cíli socialismus nevede. Socialismus jen demotivuje a všem rozděluje akorát stejnou a obrovskou bídu.!!! ;-€;-€Rv

0 0
možnosti
P

philipe

10. 4. 2012 3:18
Re: To jsou zase kydy!!!

Sečteno a podtrženo zobrazuje Váš příspěvek příklad demagogických výpotků českých tunelářů par excellence. O kapitalismu a jeho následcích se v české kotlině mnoho neví. Jak také, když se z bolševických diktátorů prakticky přes noc stali zloději a nestoudní mafiáni bez morálky a bez zákonů. Z denunciantů se zrodili zkorumpovaní uředníčci, nemakačenkové se nahrnuli do ministerstev a jiných zaopatřovacích institucí, profit z rozkradeného národního hospodářství si přivlastnila hrstka nenažraných tunelářů a slušní lidé, kteří představují převážnou většinu populace pak zvýšenými daněmi splácí dluhy, které způsobili neschopní a bezcharakterní politici.

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.