Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Co můžeme dělat pro to, aby tyto výkyvy počasí nebyly tak extrémní ?" Nic.

P.S. Jen tak mimochodem, minulý týden běžel na ČT24 retropořad o světových katastrofách, jak je zdokumentovaly různé reportážní týmy v 60.letech minulého století. Nestačil jsem se divit, co bylo v tom jediném desetiletí na světě zemětřesení, záplav, hurikánů a tornád. Dnes je to málem pohoda. :-P

1 0
možnosti

Jak byste rekl, ze clovek ovlivni slunecni aktivitu ktere je vzdalene skoro 150 milionu kilometru? Proste na zemi tyto jevy vzdycky byly, vzdycky budou, mnoho chytraku to vi a zenuziva toho ve snaze zastrasovat lidstvo a nejruznejsi formou ekoterorismu delat z bohatych jeste bohatsi a z chudych jeste chudsii.

2 0
možnosti

Před časem vyšla "Velká kniha o klimatu zemí koruny české". Obsahuje dost přesný popis klimatu včetně ročních období a extrémů za posledních tisíc let. Sežeňte si ji a důkladně prostudujte. Pak pochopíte, co znamená výraz extrém a nebudete ho používat na dnešní téměř idylickou éru.

4 0
možnosti
Foto

Jupííí! To je ta kniha, co jsem ji, já husa, nekoupila, když byla k mání. Díky R^R^R^ Musím ji sehnat

2 0
možnosti

..jj..založíme minisrestvo tepla, ministerstvo mrazu, ministerstvo oblevy, ministerstvo povodní, ministerstvo orby, ministerstvo vysokých sklizní, ministerstvo parních kotlů.....výsledkem bude jen to že zjistím že tomu všemu rozumíme asi jako stádo žížal po dešti.....

...ano občas se stane že v létě je horko.....na tento objev nemusím být ekolog....:-P

4 0
možnosti

M23i87l76a15n 77R17a68d30e78k

28. 7. 2013 18:09

NENI! Ja jsem pro vice evropskych komisi a pro vetsi dotace, tudiz pro vyssi dane!!!! A tem vykyvum pocasi to poradne natrete!

1 0
možnosti

K89a35r21e58l 66N54o50v65á11k

28. 7. 2013 17:58

Teplo v létě a sníh v zimě jsou normální extrémy.

2 0
možnosti

A nejhorší je mráz v lednu.

3 0
možnosti

A ještě se mi strašně libí, jak aktivisté kvičí, že tají ledovce a hle, pod těmi tajícími ledovci jsou zbytky osad. Ať je to ve Švýcarsku anebo Grónsku. ;-D

7 0
možnosti
Foto

Ve druhé polovině minulého století nás zase strašili novou dobou ledovou (plus tím, že dojdou všechna fosilní paliva, díky čemuž bídně zhyneme ;-D)

1 0
možnosti

Lidská činnost měřitelně mění složení atmosféry a přispívá ke změnám klimatu. Už od počátku průmyslové revoluce se prudce zvyšuje koncentrace oxidu uhličitého ve vzduchu, ubývá lesů i pitné vody, atd. A stále ještě se lidé utěšují, že to není tak zlé. Opravdu, ještě dvacet, třicet let to nebude tak zlé, potom už ano. Tedy pokud bude trvat dnešní rozežranost a přibývat obyvatel planety.

0 1
možnosti
Foto

A jak jednou pronesl můj syn - Ledovce z Krkonoš zmizely, protože brontousaři moc prděli ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-DJiné exhalace v tehdejší době nedokázal vymyslet ;-D;-D;-D;-D;-D

2 0
možnosti

Tak na začátku odstavce chcete slyšet, jestli jsou extrémy normální a na jeho konci říkáte, že stejně nebude věřit nikomu, kdo řekne že normální jsou.

Nemůžeme dělat nic. A bylo by fajn se o to ani nepokoušet, člověk na co sáhne to zpacká, tak si domů kupte větrák a na opačné extrémy svetr.

4 0
možnosti
Foto

Na těchto výkyvech nic extra podivného není. Před nějakým časem vycházel v Květech seriál o počasí podle záznamů historických kronik. A podle toho by Vám, autore, bylo jasné, že všechno už tu bylo :-) A předpokládat, že takové teplo, že v únoru kvetly fialky (někdy okolo 11.století) bylo způsobeno exhalacemi, asi nebudeme. Stejně jako byla sucha, kdy mřel dobytek i lidé, stejně jako byly povodně, stejně jako byla již tenkrát chladná a neúrodná léta.... prostě vše už tu bylo.... To jen člověk si pořád myslí, že musí do všeho kafrat a zasahovat. Ale příroda si prostě myslí své.

6 0
možnosti

Přesně tak. Navíc v tom jedenáctém a dvanáctém století se ve střední Evropě pokoušeli pěstovat plodiny obvyklé pro jižní státyR^ a křižáci nám přinesli meruňky

2 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.