Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak nějak si myslím, že je to vesměs ... selhání konkrétních lidí, církevních hodnostářů, které sice vrhá stín i na domovskou "organizaci" ... nicméně o organizaci to nic nevypovídá :)

2 0
možnosti

Ale vypovídá, hodně vypovídá. Michal Werdan to dobře v příspěvcích popsal. Vesměs celá církev, papežem počínajíc. Dnes nejsou lepší. Hlavně když cinkaj peníze do jejich měšců.

0 3
možnosti
Foto

Velmi užitečný článek!R^R^R^

2 1
možnosti
Foto

Na konci války, kdy už bylo zřejmé, že Hitler prohrál, bylo nutno nějakým způsobem ochránit válečné zločince, kteří se dopouštěli těch nejkrvavějších zrůdností v koncentačních táborech a po celém světě. Převážná většina těchto NADlidí byli katolíci.  I sám Adolf Hitler byl katolík a chodil do kostela. Bylo jasné, že v Německu se neukryjí a byli by tak vydáni světové spravedlnosti. Mnohokrát jsme slyšeli otřepanou frázi, že plnili pouze rozkazy, ale skutečnost je jiná.

Museli to být lidé bez svědomí a lidskosti, lidé bez charakteru a zábran, lidé nenávidějící lidi. Brutalita a násilí jim bylo vlastní a dovolím si konstatovat, že z mého pohledu to pro ně byla jistá forma zábavy. Zábava v zabíjení jak už přímém, tak i nepřímém, avšak stále je to zabíjení. Novodobý princ Harry před nedávnem toto potvrdil svými slovy, že střílet do lidí z vrtulníku je jako počítačová hra.

Zajímavé je, že takto mluví takzvaná elita. Zvykli jsme si říkat ELITA, ale spíš bych je nazýval duchovní spodinou. Nejde o to, že by tito lidé nepřemýšleli. Právě naopak. Jedná se většinou o velice inteligentní jedince a to mne přivádí k hrůznému poznání. Tihle lidé nám vládnou a kážou o morálce, lidskosti, míru a spravedlnosti. A jsme u podstaty Krysí stezky. 

Zřejmě bude překvapením, že Krysí stezku vytvořil Vatikán který hlásá morálku, lásku, humanitu, pravdu, slušnost atd. Díky této stezce se podařilo mnoha elitářům SS, Gestapa a dalších vycestovat do Argentiny a jiných zemí s falešnými doklady a v přestrojení za kněze a uprchlíky. Stezky měly zůstat utajené veřejnosti a nikdy se nepočítalo s tím, že by se o nich vědělo. Chyba lávky. Žádné tajemství nemůže zůstat tajné. Každé se časem dostane na světlo Boží.

4 1
možnosti
Foto

Ante Pavelič – Zakladatel Ustašovských miilc v Jugoslávii, které během druhé světové války tím nejbrutálnějším způsobem vyvraždili přes jeden milion Srbů, protože nebyli KATOLÍCI. V řadách Ustašovců byli jeptišky, Františkánští mniši a další. Ustašovec a Františkánský mnich Miroslav Filipovič byl po dobu dvou let velitelem koncentračního tábora Jasenovič, kde nechal pozabíjet přes sto tisíc Srbů a Židů.

Všemu tomu zlu a násilí vévodil a dominoval tehdejší ARCIBISKUP Štepanič. Po válce byl Štepanič odsouzen k sedmnácti letům vězení, ale po několika letech byl propuštěn a nazván obětí komunismu. Papež Pius XII ho následně povýšil do statutu Kardinála. Těžko lze předpokládat, že by papež netušil co se odehrávalo v Jugoslávii za dozoru a vedení katolických kněží. Ante Pavelič uprchl do Argentiny s pomocí Krysí stezky a Vatikánu, kde se stal Bezpečnostním poradcem někdejšího diktátora ( katolíka ) Juana Peróna.

Franz Stangel – SS velitel vyhlazovacích táborů Sobibor a Treblinka. Předsedající rady která má na svědomí 900 000 lidských životů. Vycestoval krysí stezkou s pomocí Aloise Hudala (představím později) do Říma a poté do Brazilie, kde byl roku 1967 vypátrán a nakonec předán soudu pro válečné zločiny, kde byl odsouzen k doživotnímu trestu. Shodou okolností zemřel po půl roce, údajně na srdeční selhání.

Adolf Eichmann – Nejvyšší člen oddělení SS pro Židovské záležitosti – chycen v Argentině a roku 1962 popraven Izraelským soudem. Kolik životů má na svědomí si netroufám říci, ale jistě je zajímavé, že v Argentině krátce pracoval pro vládní firmu CAPRI. Byl jediným poraveným v procesech válečných zločinů z druhé světové války.

2 0
možnosti

Tak to je velmi neprijemne.

1 0
možnosti
Foto

Církev tvoří konkrétní lidi, někteří se z nich ohnuli před nacismem. Papež Pius XI. tvrdě odsoudil nacismus r. 1937 v německy psané encyklice „Mit brennender Sorge“ (S palčivou péčí), na které se výrazně podílel Eugenio Pacelli, pozdější Pius XII.). Stalo se tak v době, kdy svět propadl prohitlerovské euforii po olympijských hrách v Berlíně. Hlas papežův byl tenkrát osamocený. Jeho nástupce Pius XII. vystoupil veřejně proti nacismu během války 17 krát, nejostřeji ve vánočním poselství r. 1942, kde odsoudil zabíjení lidí z rasových důvodů.  K útokům proti církve se hodí cokoliv, ale už se nepíše  se ale nepíše, že podle dosud neúplných údajů více než 7 tisíc kněží a řeholníků prošlo nacistickými koncentráky, další tisíce byly potrestány administrativně, téměř 3 tisíce položily svůj život na popravištích, v táborech nebo při vyčišťovacích operacích SS. Německý nacismus byl svým ideovým zaměřením stejně protikřesťanský jako komunismus. Důkazem je Hitlerův „Mein Kampf“, zejména ale Rosenbergův „Mýtus 20. století“, považovaný za „bibli“ německého nacionálního socialismu. Ježíš Kristus byl podle něho „špinavým židem“ a velkým podvodníkem dějin.

7 0
možnosti
Foto

Doplneni autora: 

Fotografie: Hitlerovi služebníci

http://www.blisty.cz/art/66298.html  !!!!!!

1 1
možnosti
Foto

Určitě je dobré si toto připomenout.

Katolíci mají plná ústa morálky, tak ať se podívají na svoji minulost.

2 5
možnosti
Foto

J13a43n 76R44ý91z91n40a85r

12. 1. 2014 12:05

Pius XI. řekl někdy mezi r. 1935-7 /tedy po přijetí Norimberských zákonů/ : "Pan Hitler, je největší státník Evropy. Jako první pochopil zásadní nebezpečí, které plyne Evropě ze Sovětského Svazu".

   Vzhledem k tomuto postoji nutně podporoval Mnichov i Hitlerovu anexi Polska ....

   Katoličtí ustašovci - chorvatští hrdlořezové jsou také naprosto ostudnou kapitolou Vatikánské politiky.

2 2
možnosti

Dost slabé. Pokud cituju, je dobrý aspoň uvést, kdy to ta konkrétní osoba řekla. Mezi lety 35-37 moc konkrétní není:-). Přečtěte si něco o papeži Piovi XI a jeho postoji k antisemitismu. No a dávat to do souvislosti s Mnichovem je už úplnej logickej kotrmelec.

2 1
možnosti
Foto

Jak už tady padla zmínka níže, ještě by bylo dobré připomenout, jak katolická církev kolaborovala s nacisty v Chorvatsku, když se s Ante Paveličem podílela na pronásledování pravoslavných Srbů.

O této další velké ostudě katolíků se mlčí.

Pro Vás karma R^

4 1
možnosti
Foto

Slovo pronasledovani bych nepozil, systematicke brutalni vyvrazdovani je vyztiznejsi... Jasenovac...

1 0
možnosti

Jsem ateista, ale autore, řeknete li A, řekněte i B.

http://www.katyd.cz/clanky/krev-mucedniku-je-semenem-novych-krestanu.html

http://m.idnes.cz/zpravy/zahranicni/clanek.A020111_221357_zahranicni_pol.idn

A takto by se dalo pokračovat. Plán nacistů byl jasný. Církve likvidovat. A co třeba Josef Tiso. Protože byl kněz, jsou tedy všichni slováci věřící fašisté?

4 0
možnosti

Pane Werdane, minusujete statečně, ale co vám připadá na článku seriózního? Jistě byli ti co se aktivně zapletli, ale vystavět "článek" na několika nic neříkajících fotkách a dokazovat tím kolaboraci katol.církvě s nacismem bylo, je a bude vždycky laciné.

3 1
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.