Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J35o44s92e72f 55P20o77t27r

23. 3. 2014 22:47

Podle mne je to tragedie dvou blízkých slovanských národů, vyrostlých z jednoho kořene, z Kyjevské Rusi. Nechci zaujímat žádné stanovisko.

Jen mě překvapuje, že co  je, už bylo. Svoje mladá  léta jsem prožil těsně po II.WW a obsahem našich klukovských her byly bitvy mezi němci, partyzány a banderovci.  Tenkrát jsme všichni byli  pouze partizáni, němci a banderovci byli imaginární nepřátelé, které jsme neviděli, ale proti kterým jsme bojovali.

Ještě přidám zážitek svého otce. Vracel se k večeru domů a na kraji lesa viděl postavu v dost zuboženém stavu. Po setmění vzal jídlo a donesl ho k tomu okraji lesa. Druhý den den tam jídlo nebylo. To všechno bylo v době, kdy komunistická vláda organizovala tvrdý boj proti Banderovcům.

Nikdy bych si nepomylslel, že za 60 let bude otázka Bandevců zase tak aktuální, vždy jsem si myslel, že je to dávná historie.

0 0
možnosti
Foto

J24a97n 12C43e97m72p53e36r

24. 3. 2014 16:57

To jste měl štěstí, že jste banderovce neviděl. Mnozí, který jejich akce viděli bylo to poslední co kdy viděli.

0 0
možnosti

O29t65o 91L66e25v

23. 3. 2014 14:59

Teď ještě něco o chování rusů k Ukrajincům a to ještě do války bylo dost let o tom nám autore nic nesdělíte?

http://old.stream.cz/uservideo/612377-www-zlo-cz-pribeh-rudeho-zla;-€;-€

3 0
možnosti
Foto

J89a56n 67C18e17m24p11e81r

23. 3. 2014 15:16

Rudé zlo se vyřádilo všude. Nejen a Ukrajincích. Kdyby jkste si přečetl všechny mé články (například ten 3.) tak zjistíte jaký mám názor na "rudé".

0 1
možnosti

Včera jste mi neodpověděl pod vaším článkem? 

3.)  Aby po vzoru polského parlamentu, přijal Parlament ČR rozhodnutí, že hnutí známé jako "Banderovci" se v letech 1938 - 1950 dopustilo genocidy a jiných zločinů proti lidskosti, a aby hlášení se k tomuto hnutí a jeho symbolice, bylo dle paragrafu 405 trestního zákona, trestné.;-D;-D

A jaké jsou to symboly? Tryzub, který je symbolem Ukrajiny a poprvé se objevil na mincích knížete Vladimíra na Kyjevského knížectví v 10 století? Nebo modrožlutou vlajku, kde žlutá symbolizuje lány obilí a modrá nebe nad nimi? Nebo vlajku Ukrajinské povstalecké armády se symboly černé a červené, což je znakem černá minulost, červená budoucnost? 

Chcete, aby bylo u nás trestné používání ukrajinských státních symbolů?

4 2
možnosti
Foto

J48a89n 65C35e73m49p19e10r

23. 3. 2014 12:49

Ne. Banderovské. Červeno-černá vlajka s Uk znakem nebo třeba takové jako jsou v článku teď. :-)

0 2
možnosti
Foto

A to jim pak vážně Rusko dalo Krym za odměnu, nevěřím. Asi Rusku ta jejich nacistická minulost nevadila, že jo? :-/

2 0
možnosti

Co jim mohlo vadit, když Rusové se chovali stejně jako nacisté? Poláci z území, které před rokem 1941, tedy než Hitler napadl SSSR, okupovali bolševici záviděli Polákům na německé straně, protože i přes krutost |Němců byly podmínky snesitelnější. Dneska už historici, když mluví o holocaustu, tak vzhledem k tomu, že se z části otevřely archívy NKVD, tak jsou opatrní v hodnocení počtu židovských obětí, které mají na svědomí Němci, protože po obsazení západní Ukrajiny Bolševikem, po té co si Stalin s Hitlerem rozdělil Polsko, tak tam probíhala genocida nejen Ukrajinců a Poláků ze strany bolševika, ale také genocida obyvatel židovského původu. Takže je dost těžké prokázat kdo a kolik má na svědomí obětí, protože po válce to byl komunistický prostor a všechny oběti byly připsány buď Němcům anebo Banderovcům. Polákům ne, kvůli Katyni. Tam dělali Rusové mrtvého brouka

4 3
možnosti

Nevím proč píšete článek, když pak tam máte odkaz, který je daleko objektivnější , než to co jste napsal. http://www.vojsko.net/index.php/armady/130-waffen-ss/divize-waffen-ss/1372-14-waffen-grenadier-division-der-ss-ukrainische-nr-1

2 2
možnosti

A velkou část jste udělal jen ctrl v, ctrl c

1 2
možnosti

Jo, když válčili Italové, Chorvaté, Slováci, Maďaři a další po boku s nacisty.

3 0
možnosti

A Arabové, Rusové, Češi, Poláci, Arméni, Gruzinci, Lotyši, Estonci, Litevci, Danové, Francouzi, Vlámové, Valoni, Rumuni, ale i Kamerunci, protože i černoši bojovali nejen ve wehrmachtu, ale i jednotkách SS atd. atd.

1 1
možnosti

Hezký den.

Článek pana autora se výhradně zaobírá historií ukrajinskou z druhé světové války. nevidím v něm nic tendenčního. Kdyby se zaobíral Litevci, byl by o Litevcích. Tudíž v něm nic nevidím vyzobaného z dějin. 

Bylo by dobré, aby pan autor zde pokračoval v historii tamnějších národů za druhé světové války.

6 1
možnosti
Foto

Pane Jirásku, pan autor je historik?  Koukám, že věříte všemu, co někdo napíše a vydává to za historická fakta.  Pokud mně je známo, tak zatím žádný historik nezkoumal historii  Ukrajiny za druhé světové války. Důvod je omezená přístupnost k historickým materiálům. Takže pan autor pouze pindá.

2 4
možnosti

1. Kdo se aspoň trochu zajímá o dějiny 20. století, ten ví,kdo s kým a proti komu ve 2. sv. válce bojoval. 

2. Přelétl jsem vaše články a docela by mě zajímalo, co vás vede k tomu, že si z dějin vyzobáváte to, co se vám hodí. Prostě, prakticky každý národ má z historie "máslo na hlavě". Tak se divím tomu, proč se bavíte tím, že nás tady výběrově a účelově zahlcujete prohřešky jedněch a stejně tak se výběrově a účelově se vyhýbáte prohřeškům druhých.

6 1
možnosti

To minus je jako odpověď? Dík.

2 0
možnosti

Cempere cempere ... proberte se konečně .... jen na jaře 42 sloužilo přes milion sovětských občanů v pomocných jednotkách  ... a třeba kavkazané měli ve Wehrmachtu na 100 tisíc mužů o jednotkách SS nemluvě .. jinak v SS sloužil kdekdo a spousta  měla i své národní jednotky .. od francouzů počínaje přes seveřany, litevce, ukrajince atd po musulmany konče .. UPA bojovala jak proti němcům, tak rusům i polákům... a nezapoměňte, že velitelem byl taras čuprinka a ne bandera ... ostatně ten v tý době seděl v německým lágru :-/

7 0
možnosti
Foto

J36a30n 67C17e78m95p43e54r

23. 3. 2014 11:04

Banderovci bojovali proti nacistům ;-D;-D;-D Proto je nacisté v letech 1944-45 zbraněmi ;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.