Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten článek je tak ubohý, manipulativní a rozcházející s se skutečnou realitou, že to snad ani nemá cenu komentovat. Snad jen odkazy na stránky, kde může autor trochu "dostudovat". K Polsku napsal:

"Římsko-Katolická církev v Polsku nikdy přímo nekolaborovala s nacisty. Jak jsem již ale zmínil, tak podporovali jiná fašistická hnutí. Jak polská tak i Banderovce. Není také tajemství, že v Polsku se nacházelo velké množství koncentračních táborů. Přesto k nim měla tamí církev spíše rezervovaný postoj."

Pár článků pro rozšíření:

http://christnet.cz/clanky/4000/svetla_v_temnotach_2_polsko_a_holokaust.url

http://christnet.cz/clanky/4009/svetla_v_temnotach_3_zeny_egoty.url

http://christnet.cz/clanky/4019/legendarni_jolanta_zachrankyne_zidovskych_deti.url http://christnet.cz/clanky/4052/priseri_nadeje.url

1 1
možnosti

J46a58r70a 29R35a85n22k

30. 6. 2014 3:16

Vy a Kraus....jste oba mirne popleteni ve sve vire, Vy jste pro islam, Kraus snad ani nevi, kam patri....takovi Pat a Mat, bez patricnych vedomosti;-D

1 2
možnosti

M78i17l76a81n 48R79a70d46e54k

29. 6. 2014 17:42

kdyz uz tak rad toto popisujete, tak jeste sagu o tom jak muslimove se spolcili s Hitlerem. A jak jeste dnes jsou na to mnozi hrdi, a nacismus jim voni

4 1
možnosti
Foto

Katolická církev sek Ustašovskému režimu v drtivé většině stavěla odmítavě.  Alois Stepinac v několika dopisechPavelicovi protestoval proti násilí páchaném Ustašovci. Protestoval protinásilí, páchaném v koncentračním táboře Jasenovac. Dále pomáhal Židům, několikŽidů ukrýval ve své rezidenci a stejně tak Židům pomáhaly katolické kláštery.Papež Pius XII několikrát internoval u Paveliče za záchranu chorvatských Židů,za to mu poděkoval vrchní záhřebský rabín Freiberge.  Je pravdou, že tak jako v každémspolečenství se najdou lidi, kteří schvalují násilí proti Srbům a Židům, tak se inašlo mezi katolíky několik, kteří i přes hrozby církevních trestů násilíschvaloval, ale většina, církevních hodnostářů proti násilí protestovala, askončila ve vězení a v koncentračních táborech. V roce 1945 si pozval TitoAloise Stepanice a chtěl po něm, aby utvořil národní církev nezávislou naVatikánu, což pochopitelně  Stepanicdůrazně odmítl. Po roce byl odsouzen za věci, které nespáchal, a stejně tak iněkteří chorvatští katolíci. Jak podobné s námi v roce 1945

6 1
možnosti

Jiří, tohle nemá smysl Cemperovi, Petříkovi  a dalším psát. 

Kolikrát jsem v diskuzi uvedl kázaní arcibiskupa Stepanice na svátek Krista Krále a stejně všichni mleli svou. 

Ono je hezké obviňovat církev, ale nikdo si neuvědomuje co řekl Stalin a vystihlo to de facto pravdu "

Papež si na mě stěžuje? A kolik má divizí?

5 0
možnosti
Foto

Židovský historik Pinchas Lapide  a základě zkoumání dokumentů došel k závěru,že papež Pius XII. má zásluhu na záchraně nejméně 700 000, alepravděpodobně až 860 000 židovských životů.

2 0
možnosti

Jestli se to týkalo r. 1944, tak si zkráka Pius XII. dělal toliko alibi u vítězících Spojenců.

0 0
možnosti

Ale vy nic nevysvětlujete. Dokonce se ani nenamáháte něco prostudovat. Všechny tyto vaše čtyři články jsou kompiláty z wikipedie a plus zdrojů podobných Tajným dějinám jezuitů a to stylem ctrl +c a ctrl+v přičemž například z wiki kopírujete jen to co se vám hodí.Už pod Vašim třetím článkem jsem zjistil, že na Vás nemá smysl reagovat když jsem to dočetl k tomu, že Engelbert Dollfuss zavedl v Rakousku fašistickou diktaturu. Při čemž ve Wiki, z které jste kopíroval je napsáno, že autoritářský stát zavedl proto, aby zabránil fašistům dostat se k moc. 

Proč reaguji vlastně zde.....možná proto, že reaguji na Váš blábol o vzniku Řeckokatolické církve přijetím dogmat Římskokatolické církve. Mohu Vás ubezpečit, že v 17 století, kdy došlo ke spojení křesťanů Východního obřadu s Římem byla dogmata Římskokatolické církve stejná jako církve Pravoslavné. Jediný rozdíl v učení byl o Trojici, kde podle učení Východní církve Duch svatý z Otce skrze Syna vychází a podle  Západní, že Duch svatý z Otce i Syna vychází. 

Ustašovský režim zajisté zasluhuje odsouzení. Ovšem někdy bych od vás sluníčkářů také rád  slyšel co bylo příčinou chorvatského nacionalismu a to srbský nacionalismus a to, že Jugoslávské království bylo de facto Velkosrbsko a Jugoslávie byla žalář národů, kde srbští četníci terorizovali nesrbské obyvatelstvo , mezi nimi i Chorvaty a muslimy a docházelo v vyvražďování celých vesnic. Že Srbové nejsou žádná ořezávátka jsme se mohli přesvědčit zcela nedávno po nálezu masových hrobů v Srebrenici.

8 2
možnosti
Foto

J70a12n 97C84e58m51p23e42r

29. 6. 2014 15:40

Teď jste se jako demagog ukázal vy. Masakr v Srebrenici se stal o nějakých 50 let později co ustašovci masakrovali Srby. A druhá demagogie: "jmenujte přesně název onoho králoství v letech 1918-1941. Jmenovalo se ""Království Srbů, Chorvatů a Slovinců".

2 6
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.