Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Dejme muslimům u nás doma tolik svobody, jako oni u sebe doma dávají jinověrcům.

Když už si pan Cemper hraje na humanistu, proč nebojuje za stejná práva žen v rámci koránu a jeho zákona šaría, nebo za stejná práva jinověrců v zemích islámu?

Že mu ve skutečné korektnosti bránil strach.

Až budete pane Cempere kritizovat všechno, budu ochotna vás uznat za rozumného člověka a ne hlupáka co pro stromy nevidí les.

0 0
možnosti
Foto

My víme, Jeníku, že paní Soňa je třída!

Ta se obejde i bez tvé béčkové reklamy.

0 0
možnosti
Foto

"Lidé muslimské víry nemají nutnost svou víru komukoliv vnucovat a jejich pravidla platí jen výhradně pro ně samotné..." - tato vaše věta vás usvědčuje z toho, že jste viděl Korán jen z rychlíku,  a to ještě za jízdy v tunelu...8-o;-D

5 0
možnosti
DP

Jak říkáte, svět by se měl poučit z historie a nedovolit, aby nastoupilo zlo k moci. A víte, že sám Göring  mluvil o Islámu, jako ideologii velice podobné nacismu? Nacionalismus lze v jisté formě charakterizovat jako postoj, který uznává jeden národ (etnikum) a vymezuje se proti ostatním. A takhle přesně funguje Islám. Pokud vám to nedošlo, Islám nerespektuje žádné jiné hodnoty, než ty, které nastínil Mohamed. Proto jsme tu v Evropě postaletí žili s různými kulturami víceméně v míru a nyní tu máme muslimy, kteří ten mír chtějí narušit. To muslimové jsou xenofobové. Zatímco já tu píšu pro vás bezcenný komentář, někde v Nigérii muslimové znásilňují křesťanské ženy a masakrují jejich muže. A až tu bude stejný poměr muslimů, jako v severní Africe, bude se dít to samé i tady, přímo v Evropě. Křesťanství kdysi bylo taky zfanatizované náboženství, ano. A v té době, ruku na srdce, naše kultura nezažila žádný pokrok ve vědě, zdravotnictví, technice. Zastavili jsme se na místě. Ale tohle náboženství se z toho vzpamatovalo. Narozdíl od Islámu, který svůj Džihád proti nevěřícím dodnes neodvolal. A opravdu si myslíte, že tihle lidé budou létat do vesmíru a budou se snažit najít skutečnou podstatu našeho světa? Nebudou, oni si to sami domysleli před tisíci lety, aby se nikdo neobtěžoval s výzkumem. Musíme si chránit naší kulturu, dokud to je možné. Já se nechci dožít dne, kdy mý potomci, které budu vychovávat jako ateisty zemřou jen proto, že jsou ateisty, tedy racionálně smýšlející lidé. Jak řekla jedna exmuslimka, která se nyní každý večer bojí, jestli se dožije rána: "Tolerance k netoleranci je cesta do pekel." 

Přeji pěkný den.

1 0
možnosti
JS

Jen bych upřesnil pozici středověkého křesťanství. Začneme-li zkoumat praxi středověkého křesťanství, například v nám známé Husově době, pak zjistíme, že křesťanství v té době zažívá fatální odklon od závazného biblického učení. Církev vládla ohromnou světskou mocí, o papežství se hádali tři papežové, církev měla dokonce vrchnostenskou moc, vedla války, odsuzovala lidi k drakonickým trestům za nesouhlas s církevní doktrínou atd. – to všechno bylo v dokonalém rozporu s Kristovým učením v evangeliích. Jan Hus mimo jiné volal právě po návratu k evangeliím. Středověké křesťanství je tedy názorným příkladem odklonu od křesťanských hodnot a pokřivení Kristova učení. Když to maximálně zjednoduším, pak fundamentální chápání křesťanství (které není úplně správné) vede k pacifismu, k důslednému odmítání násilí, odmítání hromadění majetku, k důsledné pospolitosti atd. Názorný příklad spočívá v tom, že Kristus se i na kříži modlil za své katy.

Jak ale dopadá fundamentální chápání islámu? Čím doslovněji muslimové Korán chápou, tím jsou militantnější. Fundamentální (literatistické, doslovné) chápání islámu vede k militarismu. Proto "návrat k pravému islámu" vždycky vede k agresivní radikalizaci a tedy k násilí – křesťanství je v tomto ohledu pravým opakem.

Proto například teologové hovoří o tom, že islám nelze ekumenizovat. Islám je mírný, pokud NENÍ dodržován, křesťanství je mírné, pokud JE dodržováno.

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Jenom poznámku. Z té vaší citace vůbec ale nevyplývá, že by mělo jít snad o boj s použitím sečných, palných atd. zbraní, spíše mi z toho vyplývá, že jde o duchovní boj.

0 0
možnosti
FF

Hlavně se nenechte umlčet, pane Cempere! Byla by velká škoda o Vás přijít. Vaše názory mají hlavu a patu, na rozdíl od Vašich kritiků. Je vidět, že to máte v hlavě opravdu srovnané. R^ Fandím Vám, držte se!

Dobrou noc. F.F.

1 7
možnosti
DA

Už vím co vás spolu spojuje. Možná jste měli stejného chlapa ;-D;-D;-D

5 0
možnosti
PK

Můj život je založen jenom a pouze na měřitelných a pozorovatelných faktech.

Cokoli nelze měřit a pozorovat pro mne je prostě zcela irelevantní a nebudu podle toho žít. Je zcela popsatelný exaktní matematickou logikou. Je pro mne zcela nemožné přijmout jakýkoli argument založený na nějaké iracionální víře v něco co nelze exaktně popsat a kvantifikovat.

2 0
možnosti
DA

Já to říkám pořád, přestaň žrát tu mrkev ;-D

6 0
možnosti
LL

Ano, pan by jistě rád hovořil co ho spojuje i s nácky a kanibaly :-D Ale proč ne? Pojďme s jeho logikou bojovat jak proti islamofobii, tak nacistofobii. Vďyť ideologie za nic nemohou, že? Aneb proč by měl mít bůh Alláh přednost a výhody, které nemá bůh Adolf Hitler? :-(

8 0
možnosti
Foto

J45a93n 55C23e20m26p15e62r

2. 7. 2014 21:03

Je mi líto lidí co vidí nějakou spojitost mezi nacismem a islámem. :-) To ta spojitost s katolíkama je zřetelnější viz můj blog. :-)

0 14
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.