Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VIO

Na článek jako takový netřeba reagovat. Snad jen pro autora: Vy jste pane užitečný idiot, je mi líto lidí okolo Vás Rv Ani nemá význam Vám oponovat, Vy odmítáte fakta a jste zaslepen nenávistí, nejsmutnější na tom všem je Vaše přesvědčení, že vlastně konáte dobrou věc, nevědomost je Váš hnací motor. Přeji Vám brzké procitnutí z Vašeho černo bílého světa.

0 0
možnosti
VK

Beru na vědomí, že jste smazal komentář týkající se mé osoby. Doufám, že v budoucnosti se takových poznámek vyvarujete. Nevadí mi jízlivost či ironie. To k diskusím patří, včetné jisté, rozumné dávky arogance. Nicméně zastávám názor, že by měly být dodrženy určité hranice.

3 0
možnosti
TJ

Děkuji Alláhovi, že své ovečky učinil duševně prostějšími a nikdy se jim Izrael nepodařilo zničit. Západní, sovětská či čínská technologie, opakované útoky, včetně sebevraždných  útoků, ani to vše nestačilo a Izrael dodnes žije v plné síle a relativní svobodě pro všechny v něm.

7 0
možnosti
LN

...hmmm...v profilu máte uvedeno...:"Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (veganství a ekologii) a přímou demokracii"....co takhle chovat se eticky také k čtenářům...???

9 0
možnosti
BH

A snad ještě jedno upřesnění, do Jordánska vám dají vízum na hranici bez problémů...

Když jsem se na jihu bavil s Jordánci, tak říkali, tady je klid a pohoda, potíže jsou na severu země s palestinckými Araby, rádi je nemají ani trochu....

9 0
možnosti
BH

Inu, kamarád Marek je popleta či neschopný trouba :-)

Do Betléma jede bus č. 21 od Damašské brány,kde je autobusové nádraží, řekne vám to každý, pokud tedy zplodíte v angličtině alespoň jednoduchý dotaz.... U Jaffa gate je info středisko,kde se dozvíte opět vše a pochopitelně se to dá najít také na netu... :-) Taxi netřeba bus končí cca 0,5 km od centra, jděte 100 m ve směru jízdy dál, pak doleva do kopce a jste tam, tam nás nekontroloval nikdo, zpět byla kontrola formální a úplně v pohodě ;-D

Potvrzuji, co zde kdosi napsal, když se s palestinským Arabem bavíte o samotě, říká, že sice Izraelce úplně nemusí, ale je tam rád, má práci a na Gazu nadává...

V Gaze jsem nebyl, ale jinak jsem projel kde co, na záp. břehu zemědělství jen kvete...

Za zmínku stojí také Nazaret, který je téměř zcela arabský, je tam klid, oni se totiž kdysi tamní radní dohodli s Izraelci, nebojovali s nimi a je to tam vidět do teď.....

12 0
možnosti
HM

Přesně tak, přidala bych, že osoba, která není schopna si před cestou zjistit základní informace, případně se na místě zeptat, je neinteligentní pako, které by mělo, ve vlastním zájmu, cestovat nejdále do Zadní Třebáně, vzdálenější destinace pro něj mohou být smrtelně nebezpečné:-). V Izraeli jsme byli před měsícem, Betlém jak výše uvedeno, Mrtvé moře a další cesty s http://www.egged.co.il a na ostatní stačila Lonely Planet a angličtina....problém žádný.

0 0
možnosti
Foto

1. Dlouhé pohovory před cestou jsou pouze a jen u El Al, u jiných leteckých společností je interval mezi check-in a nástupem do letadel, letících do Israele standardní. /létá tam levně i  Niki Lauda z Vídně/. Je to proto, že israelská tajná služba registruje údajně denně 2 pokusy o narušení bezpečnosti svých aerolinií.

2. Betlehem je prakticky součástí Jerusalema, na cestu se dá doptat /je pravda, že směrovek k němu moc není/. Check pointem se dá projet i projít, není nutné si poté brát taxík, minimálně přes den je to bezpečné místo, kde se dá chodit, posedět v restauraci atd.

3. Přítomnost vojska je historickou nutností a osobně jsem vždy přivítal, že místo, kde je hodně lidí pohromadě, je dobře střežené. Historické sebeodpalování mladých mužů a žen v autobusech či restauracích je ještě v paměti mnohých. Raději se nechám prošacovat, než se vracet domů v několika kusech.

4. Prostý Arab z palestinského území je nejspíše normální člověk, který Vám off label řekne, jak je rád, že má práci v Israeli a jak je to hrozné, když se vinou raketových útoků uzavře hranice. Pokud by však doma protestoval, byl by nejspíše ihned zlikvidován.

P.S. rozhovor by se měl - jak zde již píše jeden z diskutujících - dělat na podkladě delších zkušeností a nikoli jen z krátké návštěvy

7 0
možnosti
Foto

J64a26n 32C63e60m51p72e63r

22. 7. 2014 4:57

Tímto oznamuji, že pan Zemánek končí u mě jako pan Siska. Vstoupí sem, automaticky výmaz ať napíše cokoliv. Lidi co nemaj úctu k mrtvím jsou hyieny a ne lidi.

0 6
možnosti
VS

Lidé, kteří nemají úctu k Pravidlům českého pravopisu, by se neměli pouštět do psaní veřejně dostupných textů...

12 0
možnosti
VK

K tomuhle blábolu se nedá snad ani nic dodat. EL AL je prý nízkonákladovka...;-D. Slova o genocídě už raději přehlížím.

12 0
možnosti
ZK

Svatá prostoto! Lidi, co viděli jakoukoliv zemi z rychlíku pár hodin by neměli psát cestopisy a dělat rozhovory.

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS