Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P10e10t18e10r 23S94m62r36e94k

23. 2. 2015 11:33

Kedy odsúdiš súčasné prenasledovanie židov európskymi moslimami ?? Ešte máš tu drzosť ich zneužívať v tej tvojej úbohej obhajobe sprostých vrahov !

1 0
možnosti

Aha, a to že v současnosti Židé z Evropy hromadně před muslimy prchají a vaši kamarádi v brněnské mešitě hlásají jejich střílení, to hilsnerádu nepřipomíná?

3 1
možnosti
Foto

co bylo, bylo, pane Cempere. Dnes islám představuje to nejkonzervativnější ze všech náboženství.

A žádná změna v dohlednu.

5 0
možnosti
Foto

J16a70n 26C70e36m62p46e89r

20. 2. 2015 11:11

Pravda, ale konzervatismus neníproblém pokud se z něj nestane fanatismus.

0 2
možnosti

Pane Cempere, vy jste docela hezkej klučina. Občas v diskusích zmiňujete, že jste bisexuál. A mě by zajímalo (promiňte mi off-topic), zda to raději děláte s chlapci nebo s děvčaty. A jak často to střídáte. A momentálně máte chlapce nebo děvče?

Ještě jednou se omlouvám, ale mě tato problematika velmi zajímá. Pokud nechcete veřejně, můžete mi napsat na mail. Díky.

3 0
možnosti

Cituji z tohoto blogu: "Stejně jako hilsneriáda i islamofové bojují proti Islámu na základě konkrétních činů několika fanatiků…"

Plácáte kolosální nesmysly. Vražda Anežky Hrůzové neměla s Židy vůbec nic společného. VŮBEC NIC! Hilsneridána nevznikla na základě "konkrétních činů několika faniků". Není doloženo, že by Židé na území Čech spáchali jakýkoli fanatický čin. Hilsneriáda byla produktem hysterických antisemitských pověr, kvůli nimž byl z vraždy obviněn zcela nevinný člověk židovského původu.

Oprávněnost takzvané "islamofobie" lze však oproti tomu zcela argumentačně zdůvodnit právě na základě MNOHA zcela konkrétních činů islámských fanatiků. V islámském světě v důsledku náboženského fanatismu DENNĚ umírají stovky a tisíce lidí. Události v Evropě jsou pouze "letmým odrazem" společenského marastu, který se odehrává v CELÉM muslimském světě.

Arabové neuchovali antické poznatky "díky" islámu, ale navzdory islámu. Kdo definitivně zničil kulturu starověkého Egypta, který byl v té době již křesťanský? Byl to muslimský dobyvatel Amr Ibn al-Ás, který mezi lety 693 a 700 vyhubil přes devadesát procent Egypťanů (Koptů). Kdo definitivně zničil Kartágo? Římané v době Hannibala? Ale kdeže. Byli to muslimové, kteří Kartágince vyhubili do posledního. Kdo zničil ostatní národy severní Afriky a Blízkého východu? Přece muslimové při svém tažení. Nebo si  snad myslíte, že se tam vždycky hovořilo arabsky? Kdo zničil Byzantskou říši? Byli to roku 1453 muslimští Osmani. A kdo odtud zachránil spisy antických učenců? Muslimové? Ne. Benátčané. Protože po dobytí bohaté křesťanské Konstantinopole se z tohoto města stala rozbořená muslimská vesnice. Proč se antické spisy neuchovaly v muslimském světě, ale v Evropě, když podle Vás to byli muslimové, kdo to zařídil? O tom jste nepřemýšlel? Dokud území podrobená islámu žila z odkazu helénské a byzantské kultury, tak to ještě šlo. S postupující islamizací se celý muslimský prostor propadl do bídy a chaosu.

13 1
možnosti
Foto

J65a51n 56C22e19m24p41e36r

19. 2. 2015 22:33

Hilsneriáda vznikla na základě i například díky Kaparotu nebo nesmlouvavém obchodování na hranici lichvy. To však stejně jako hallal porážky či terorismus páchají jen někteří z nich a zevšeobecňovalo se to na všechny.

1 6
možnosti

Pamětníku, v třicátých letech jsem nebyl na světě tak nemohu s vámi diskutovat a rozebírat vaše osobní zážitky z těch let.

Dodnes jsem si myslel, že nejstarším občanem u nás je jedna paní.;-)

1 1
možnosti

A75d49a50m 59V90l40č92e55k

19. 2. 2015 19:42

Když mě mraky na obloze připomínají postavy a zvířata, proč by vám ta takzvaná islamofobie nemohla připomínat Hilsneriádu? I když mají společného jen to, že v nich vystupují jako hlavní postavy herci druhu homo sapiens?

Ach ano uvedl jste zdůvodnění proč vám to připomíná. Například ten "poctivě uvařený guláš směšných znalostí svatých textů, jež používají jako empirickou berličku svojí xenofobie." Říká ten kdo svého času do omrzení jako mantru používal varování před šizením obchodníků jako důkaz Mohamedovy mírumilovnosti. Opravdu skvělá práce. Jste evidentně odborník na svaté texty.

A pokud jde o kulturní výměnu. Pravdou je, že Islám čerpal z Řecké, Římské, Koptské, Indické kultury a mnoha dalších. Islám sám mnoho nenahraditelných děl spálil. Bez Islámu by oněch klasických děl přečkalo několikanásobně více, ale to vás jako ignoranta pochopitelně nezajímá neboť to odporuje vašemu názoru a navíc vyžaduje více než jen povrchní studium na univerzitě PanSalimzkebabárnyříkal. Vám stačí radost z toho že oněch několik procent textů z celku ušetřil.

Dále tu máme "hledání absurdních paralel mezi širokým fenoménem islámu a politickými totalitami" - tento váš článek je co? Nic než absurdní paralela

Ano Islám snad kdysi byl kulturně oproti Evropě na výši. To už je však více než šest set let. Evropa se vyvinula. Islám zůstal tam kde byl a libuje si v tom.

P.S.: Islám má kulturu! Jogurt taky.

12 1
možnosti

Pane Cempere, stále mi dlužíte Vánočního psa v ceně 80,- Kč !

4 0
možnosti

Trapný blogísek Cempere, opět antikarma.

17 3
možnosti
Foto

J26a29n 42C52e57m78p25e80r

19. 2. 2015 19:00

Napíšete někdy něco k tématu nebo umíte jen urážet?

2 9
možnosti

no jak komu. predpokladam, ze mate dukazy o tom, ze se nekteri zide v te dobe chovali, jako se chovaji nekteri dnesni muslimove.

7 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS