Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KC

Sociální dávky jen v případě pomoci rodinám s dětmi do počtu  tří potomků, pomoc v nouzi nezaviněné vlastním chováním, důchodové dávky a toť vše. Jinak každý za své. Pokud budeme sanovat lenost a neochotu pomoci si vlastními silami, jen podporujeme zahálčivot.

4 0
možnosti
OF

Jaké dělají problémy Poláci ve Velké Británii. ? Maximálně, že někteří  pracují na černo.Pokuď tam někdo dělá problémy tak jsou to gangy mladistvých Britů. Co to tady melete za xenofobní nemsysly?  Co je to za blábol  ?

2 0
možnosti

No, mladiství Britové, kteří působí problémy, toho většinou nemají s Británií moc společného a podle vzhledu byste je tipoval na podstatně jižnější kraje.

1 0
možnosti
AB

K tomu bydlení jen jediné. Když chci kulturně bydlet, musím se ke svému obydlí i kulturně chovat! Pokud to nedokáži, sám se vyčleňuji ze spoečnosti. Normální člověk léta šetří a stará se, aby si zajistil nějaké slušné bydlení. Rom přijde s napřaženou rukou: dej byt, nemám kde bydlet. Ať si žije třeba v prasečáku, když se nebyl ochoten sám postarat! Ale ať se pak nediví, když se ostatní budou štítit. Neustále zaměňujete příčiny a důsledky této situace a prohazujete je. To se nám krutě nevyplatí!

7 0
možnosti
JR

J44a11n 77R60á62ž

18. 6. 2013 23:38

Když Evropu chtěli ovládnout nájezdníci (Tataři,Turci,Arabové),tak sebralo vojsko a nájezdníci se vyhnali. Když někdo při své obživě porušoval zákon, tak se mu usekla ruka, dal se do klády, lámal se v kole a pod. Později, když se razilo heslo,že bez práce nejsou koláče, tak každý,kdo se neživil prací, byl prohlášen za příživníka a šel do vězení, kde byla práce povinná. Nevím, proč majorita stále chce dokola a dokola naprosto bezúspěšně řešit problémy nepřizpůsobivých nájezdníků a nepoučí se z historie,že s nájezdníky se nevyjednává jinak,než z pozice síly.

Silná, sebevědomá společnost stanoví pravidla podle kterých žije. Kdo je chce dodržovat, je vítán, kdo však je dodržovat odmítá, musi být ze společnosti vypuzen,aby problém, který vyvolává svou nepřizpůsobivostí, neeskaloval.

Naopak slabá a nesebevědomá společnost chce problém zakrýt tím,ze vytváří dojem,že neexistuje. To ovšem není řešení, ale jen odkládání tohoto řešení. Což je způsob, který volí zbabělci a historická zkušenost napovídá, že ustupování menšině se vždy obrátí proti většině.

12 0
možnosti
RH

Pan Kšír má pravdu. Můžete se tvářit jako dobrodinec, ale rozdáváním peněz zbavujete ty lidi důstojnosti a přikováváte je k státní almužně. Jejich bída se tím neřeší, ale naopak prohlubuje a upevňuje.

9 0
možnosti
JR

J24a20n 83R91á76ž

18. 6. 2013 23:43

Konat dobro těm,kdo si ho svým způsobem života nezaslouží, je největší zlo, které člověk vymyslel.

10 0
možnosti
Foto

Existuje snadné a velmi účinné řešení.   Každý za své.  Žádné sociální dávky, žádná pomoc v nouzi financovaná z našich daní.  Pokud solidarita, tak jedině dobrovolná.  To je za A.  Za B je třeba liberalizovat  svobodné podnikání zrušením všech omezeních a regulací.

13 0
možnosti
MR

M76i76l20a30n 29R89a97d39e37k

18. 6. 2013 23:20

tak, a nejenom podnikani ve velkem,ale pokud chteji cikani treba kocovat, a pak hadat z ruky nebo hrat a vybirat penize, at je nechaji.

8 0
možnosti
PK

P82a49v59e93l 58K22u31r50a71l

18. 6. 2013 23:11

To je ale snůška neuvěřitelných blábolů.

Mláďě (je jedno jestli je to vlk, prase, ovce, malý šimpanz a nebo člověk) bude dělat to co uvidí jako dostatečné chováná pro zajištění svého přežití na úrovni na které se naučí existovat... a v této činnosti bude pokračovat... Pokud uvidí své rodiče žít jenom z dávek na nějaké úrovni (a uvidí to i u okolí) pak se jinému stylu života nenaučí.

Sem tam se nějaký "defektivní" jedinec vždycky vymkne průměru smečky ale dojde k tomu že ho smečka vyhostí a on pak musí buď přežít sám, přidat se ke smečce jiné a nebo holt chcípnout hlady.

Smečka/tlupa/stádo/společnost která nebude aktivně provádět tvrdou represi jakéhokoli chování neshodující se s konvencemi pro jeho dlouhodobé přežití je odsouzena k rozpadu. Ano vhodné chování má cenu ocenit, ovšem stejně tak je třeba každý prohřešek proti konvenci trestat.

Mimochodem základním mechanismem který na toto v přírode funguje je bolest - mechanismus který tělu říká že nějaká činnost ho poškozuje a měl by jí nechat. Vlčí smečka taky pěkně zřídí vlka pokud se pokusí najíst se v hierarchii dřív a nebo víc než k čemuž ho jeho pozice opravňuje.

(V lidské společnosti je ekvivalentním činem krádež- ta musí co nejrychleji vést k trestu který musí být jak fyzicky tak psychicky pro jedince nepříjemný... já zastávám názor že místo vězení by se za každých 500kč způsobené škody mělo trestat ránou bičem přes záda veřejně na náměstí... v případě že je zlodějem mladistvý polovina trestu jemu, polovina oboum rodičům - řádově levnější než ubytovávání zlodějů ve vězení přes zimu) Jakákoli motivace dokud bude stále existovat příklad jejich rodičů kteří na přežití dostanou prostředky za nic nedělání bude vést k tomu že další generace taky nebude aktivně nic dělat (můj oblíbený příklad je ptáček Dodo, který měl tak dlouho vše zadarmo že se nedokázal přizpůsobit změně prostředí do které přibil nový šikovný predátor) A vaše implikované tvrzení že násilí není řešení je zcela chybné... viz:

6 0
možnosti
PK

P77a31v37e68l 22K91u35r31a15l

18. 6. 2013 23:18

Doporučuji udělat spiristiskou seanci na které vyvoláte duchy Vévody z Wellingtonu a Napoleona Bonaparte a necháte je toto tvrzení prodabatovat. Jako sudího debaty můžeme vzít ducha Adolfa Hitlera, a porotu můžeme udělat třeba z Ptáka Dodo, Alky Velké, a Stěhovavého Holuba.

Násilí- holá síla v historii vyřešila víc problémů a konfliktů než jakýkoli jiný faktor. A opačný názor je jenom naivní přání v tom nejhorším možném smyslu. A ti kdo na tohle zapomenou nakonec zaplatí svými svobodami a životy.

(S touto myšlenkou zcela souhlasím, formuloval ji Robert A. Heinlein v díle Hvězdná pěchota (1959))

Mimochodem taky tam krásně popisuje výsledky toho jak liberální vykládání o "právech" dětem vedlo na konci 20 století k formování dětských gangů které přepadávali v parcích lidi... a to jenom proto že jim prostě nikdo demonstrativně neprokázal že takové chování prostě k jejich přežití nepovede tím že je za to nikdo nezmlátil a nebo jich při tom pár dost demostrativně pro všechny ostatní neumřelo.

A víte co? Pozorováním reality zjišťuji že metoda "nemlátit děti protože jim to způsobí permanentní psychologické trauma" přesně k tomuhle stavu vedla.

4 0
možnosti

Proč "místo násilí"? Kupříkladu na fyzické ohrožování je násilí velmi vhodnou odpovědí. Že na to v posledních letech v Evropě zapomínáme, to je náš velký handicap.

11 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.