Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

No jěštěže jste nám v bodě 7.2.1 přiznal právo vybrat si svobodně co budu jíst. Já se svobodně rozhoduji pro .... ;-)

6 0
možnosti
Foto

Ale no tak, pánové, jste přesvědčeni o tom, že si autor opravdu přál, abychom si tady z něj hromadně dělali sr&ndu?;-D

9 0
možnosti
Foto

no, asi nepřál, ale udělal všechno proto, aby se mu to povedlo

12 0
možnosti
RJH

Chybí vám prostě znalosti z biologie, to není o ničem jiném. Ano, rozhodně nejsme dravci - masožravci a po celou dobu vývoje linie vedoucí k nám hrála rostlinná strava zásadní roli. Ale ta část rostlinná se po celou dobu našeho vývoje zmenšuje, ačkoli stále zůstává zásadní. Vidíme to mj. na zkracování střev, a to velmi brzo, stačí si porovnat šimpaze (kteří se od rozlučky našich společných předků příliš nezměnili) a ještě i australopithéky na jedné a už třeba habilíny na straně druhé. Další radikální zkrácení trávícího traktu nastalo v souvislosti s tepelným zpracováním stravy. Souvisí to úzce i s rozvojem našeho mozku, který je energeticky velmi nákladný. Gorila sice žere jenom listí, ale váš článek si nepřečte, což není náhoda. V dnešní době širokého trhu a rozšíření různých a velmi výnostných typů plodin si už můžete dovolit sestavit si hodnotnou a vyváženou vegetariánskou stravu po celý rok, ovšem to vaši předkové nemohli, pro ně bylo maso nutností.

Mimochodem vaše úvaha o stravě společných předků šimpanzů a goril je na takové úrovni, že by vás s ní vyhodili od první zkoušky. Vy jste to prostě zprůměroval, to byste letěl :) Obecně jsem velmi trpěl při čtení vašeho článku - ne kvůli masu, ale kvůli tomu, jaký výprask jste uštědřil vědě, informacím a rozumu.

17 0
možnosti
AT

Na té profilové fotce nevypadáte moc zdravě :-/

5 0
možnosti
MK

To víte. Ráno špenát, k obědu řepu a k večeři šťovík, to člověku moc nepřidá:-)

6 0
možnosti
MS

Chtěl bych se zaměřit na ty obecné argumenty typu "Nemáme žádné právo jím brát život...".Právo je lidská konstrukce a to co říkáte je nemysl.Nikde v trestním ani jiném zákoníku jsem neviděl paragraf,který by mi zakazoval požívání masa.Vy samozřejmě máte na mysli jakési právo morální,to je ale jen a pouze Vaše představa pro kterou nemáte žádnou oporu.Když půjdete se svým dítětem po ulici a pokouše ho a znetvoří pes,co uděláte?Podáte trestní oznámení na psa,nebo na jeho majitele?Jsem zvědavý na Vaši odpověď a podle toho pak můžeme v debatě pokračovat.

5 1
možnosti
Foto

J79a37n 69C71e14m26p47e45r

21. 6. 2013 17:52

Když pokouše na ulici pes, vynadám chovateli, že ho blbě vychoval. Tady jde o to, že pes se dobrovolně domestikoval s člověkem. Bohužel ale sám není schopný pochopit technické věci - jako přecházení přes silnici, někteří ani že cizí člověk tomu svému chovateli nechce ublížit - chrání ho. Zvířata určená na maso, kožich... si však to, že budou zavřený v klecích 24 hodin denně rozhodně dobrovolně nevybrali. Jsou to dvě různé věci.

0 1
možnosti
MB

M34i80l85o18š 37B39é50m

21. 6. 2013 13:42

Hehe. Já sem ultravegan. Nesnědl bych nic, co vrhá stín. :-)

6 0
možnosti
JS

Jan Cemper je Rudolf Černý? 8-o

4 0
možnosti
PK

Asi zase nějaká výjimka od redakce  :-/ Rv

4 0
možnosti
Foto

Mají tihle přírodní lidi taky svoje indiánský jméno? Tady bych navrhoval Jan urputný zvaný též divoký;-D

5 0
možnosti
MK

Někde jsem četl, že slovo vegetarián je původem z indiánského dialektu a znamená doslovně "Ten co neumí lovit", je to nějaký lingvista, který by provedl kompletní analýzu tohoto slova? :-)

4 0
možnosti
FR

F93i65l28i84p 14R21u78l38f

21. 6. 2013 13:47

Lingvista ne, ale slovo vegetus je určo z latiny a znamená "živý"... od toho také např. vegetativní stav atd... zelenina je pak z tohoto odvozena jako "vegetabilis" (oživující) nebo "vegetare" (oživlý). Ale pokud otočíme příčinu a následek, Vás výklad se mi líbí. :-)

4 0
možnosti
CS

Dovolil bych si okomentovat jen body 9.52 a 9.5.3. Pokud je mi známo, hnilobný proces začíná i u rostlinek po jejich sklizni. Já jsem se jen ještě nerozhodl zda je lépe konzumovat kousky shnilých mrtvol, jak píšete Vy, nebo kousky hnoje (jak se dá dozajista nazvat hnijící rostlinka). Všem co jsou právě po obědě se omlouvám a přeji dobré trávení.;-)

10 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.