Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FR

F18i59l43i49p 52R65u43l16f

21. 6. 2013 13:28

Nezlobte se, ale to není článek, to je kniha. Obvykle mě sice zajímá, jak příběh dopadne, ale vy uvádíte velkou spoustu nepodložených závěrů. Ale je možné, že to je způsbeno právě nedostatkem masa ve Vaší stravě. Existuje mnoho výzkumů, které potvrzují, že bez masa ve stravě se mozek nevyvíjí zcela správně a také to, že když lidé začali jíst maso nakonec vedlo k tomu, že si dnes říkáme homo sapiens. Těch studií je mnoho, najděte si je. Např. Univerzita Berkley... ale odhaduji, že mi řeknete, že za tím stojí masné lobby nás masožravých.... mimochodem, jeden takový fyzický důkaz. Na světě jsou býložravci, masožravci a všežravci. Typickým znakem VŠECH býložravců je to, že mají oči na straně hlavy, protože se museli mít na pozoru před okolím a jídlo jim nezdrhlo. Masožravci a všežravci naproti tomu musí mít schopnost soustředit se na utíkající potravu a proto mají VŠICHNI do jednoho oči vepředu. Člověk je stavbou těla prostě predátor... a to mě vede k závěru, že bych si dal steak...

11 0
možnosti
CS

A víte že já taky. R^

6 0
možnosti
KB

Naštěstí to příroda zařídila tak, že všechny tyto módní odchylky nepřežijí v linii 1-2 generace. Většinou už syn, ale určitě vnuk takového vegana se vrátí k normálu. Ale bylo by zajímavé zjistit, co to s člověkem udělá tak v 5 generaci nepřetržitého veganství. Vlastně "člověkem"?? Neměl by takový tvor blíž k tomu šimpanzovi?

5 0
možnosti
FR

F45i40l98i29p 37R23u74l18f

21. 6. 2013 13:31

No, spíš se mi zatínají pěsti v představě toho, jak jsou na tom se stravou jejich děti, které se podobným excesům nemohou bránit. Ze zkušenosti... když dítěti kolem dvou-tří let dáte na výběr ovoce, misku bambusových výhonků (jestli je dítě medvěd panda, tak se to nepočítá) a kus masa. Ve valné většině zblajzne první maso....

4 0
možnosti
Foto

Píšete, že: "Lidé, stejně jako další primáti se vyvinuli, aby jedli z největší části vegetabilní stravu. Zuby, kůže, žaludek, žaludeční kyseliny, moč, sliny, čelisti, střeva, nehty a tělo jako celek jsou typické pro zvířata která jsou z největší části vegetariáni."

A máte pravdu neznám nikoho, kdo by se cpal jen masem. Kdybych měl kontrolovat svůj jídelníček, tak by maso v něm obsažené bylo kolem max. 15-20 procent. Asi jsem z největší části vegetarián.  :-)

3 0
možnosti
MK

R^ Přesně tak. 200 gramový steak na den je akorát. Zbytek do kila mohou být uzeniny, pečivo, polévky a apod.

7 0
možnosti
MT

Já bych se Vás rád optal na dvě věci. Pokud by jsme se měli vyvyinout jako vegetariáni, proč na to tedy nemáme uzpůsobený žaludek a chrup?

A ta druhá. Jakému zvířeti máme ten žaludek a chrup bližší?

2 1
možnosti
FR

F38i20l11i82p 32R65u43l33f

21. 6. 2013 13:37

:-) dobrý postřeh. Nevím jak autor, ale já se svými špičáky bych nejspíš ve středověku skončil s kůlem v srdci....nebo v panoptiku jako vlkodlak... účel:  massssoooo....trhat...

3 0
možnosti
MK

Byly jsme vegany padesát mil let před ;-D;-D;-D Dnešní den bude zapsán zlatým písmem, jako největší v dějinách paleontologie.

Nechcete s tímto číslem vystupovat u Berouska? R^

6 0
možnosti
MK

Fuj, až teď vidím tu hrubici. Ale co, před padesáti lety mega, byli lidé vegany, a gramatika jim byla stejně ukradená:-)

1 0
možnosti
Foto

Ano přátelé,....byly to moje KECY;-D

Jedno ale autorovi uznat musím, daru stručnosti a nekonfliktnosti dostal od bohyně Flory 3 věrtele.;-)

8 0
možnosti
PK

Debilní kecy matek, nebo třeba Pražáků se mi líbily, ale tohle je jen slovní slátanina a salát ;-)

0 0
možnosti
IF

Jezte si co chcete, klidně zabíjejte salát, abyste se najedl, ale nenuťte to druhým jako jedinou správnou životní filozofii.

A mohu se jen pro zajímavost zeptat jakou máte krevní skupinu? Odhaduji, že určitě ne 0, ale spíše bych Vás viděl na A.

3 0
možnosti
Foto

J84a53n 12C36e27m57p10e80r

21. 6. 2013 13:03

Rozhodl jsem se, že na diskuze typu "to je blbost" nebudu odpovídat. Povedu jen věcnou debatu nad konkrétními argumety. !!!!!!

1 4
možnosti
Foto

Obávám se, že už samotný název vašeho článku k věcné diskusi příliš nevybízí:-(.

8 0
možnosti
Foto

Jezte třeba chrousty, ale neotravujte s tím.

5 0
možnosti
JT

To je ale demagogie. A jak je to dlouhy. To muselo dat prace a pritom je to takova blbost.

6 0
možnosti
Foto

Ctrl+C a potom Ctrl+V. ;-D

5 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.