Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

jj  ..vztahy mezi němci a čechy byly napjaté.. a to těch němců bylo jen 20% a tedy se jedná o český rasismus ... no mám lepší příklad ... bůrů bylo procentuálně ještě méně, vztahy mezi nima a černochy byly napjaté , takže ten černošský rasosmus je potřeba ale fest pranýřovat ;-D

2 0
možnosti
MR

jestli že se jde pod hranici 19 století, tak zde bylo vnímáno jinak soužití lidí. Zde prioritu neměl národ ale panovník, neboť byl záštitou trvání a bezpečnosti celé země. Lidi tak jako dnes nevnímali svoji příslušnost k zemi ale ke svému ochránci. 

Nacionalismus je otázkou 19 století.

Cikány není vhodné házet do jednoho pytle. Je zde skupina cikánů jež žije jako ostatní lidi v zemi, pak je ti skupina kde vládnou především ženy a muži sedí na zápraží. Ženy si dovedou vydupat na úřadech vše a jejich děti šikanují okolí, pak je ti třetí skupiny a to je děs. V historii zde byly přijati Řekové,Kypřané, Vietnamci, Angolané a Kubánci to ale taky byl děs.

Zapomínáme na tu skutečnost kdy naše společnost byla multikulturní, ale 2 světová válka a vyhlazení Židů, emigrace další skupin obyvatel a nakonec odsun  Českých němců. Cikáni se vesměs chovají jako malé děti a potřebuji vést a silnou ruku, ne falešný importní humanismus, to pak rozvrátí jejich svět a je tu hlubší průšvih ....

3 0
možnosti
RP

mají jedinečnou hudbu, hm, to je i možné, ale myslím, že když člověk leží na zemi, zatímco do něj kopou, tak to asi tak docela neocení...ani když vám něco ukradnou.. To je asi jako radovat se"Syna mi sežral tygr, ale měl krásný kožíšek"

7 0
možnosti
MR

R^.Ale podle autora máme tolerovat jejich zvyklosti.A krom té hudby ještě pěkně tančí;-)

5 0
možnosti
MR

A když už propagujete ten etický způsob života,proč nenaléháte na cikány?

7 0
možnosti
Foto

J67a94n 22C27e88m82p26e63r

28. 6. 2013 8:50

Ale naléhám... Jen to nebudu psát sem, protože tady to čtou v 99,9% etničtí Češi. Budu na ně naléhat osobně. ;-)

0 5
možnosti
Foto

J82a68k98u44b 67R53o33t86h

28. 6. 2013 8:35

K vašemu srovnání situace Cikánů a Židů - i přes vaši babičku si laskavě neberte Židy do úst. Jakmile slyším (čtu) od obhájce Cikánů a hlasatele české netolerance takové srovnání, dělá se mi blbě. Inu, co čekat - aktivista zmatený, vegan podvyživený. Jistě budete i cyklista.;-€Rv

9 0
možnosti
Foto

J47a38n 29C92e54m64p24e19r

28. 6. 2013 8:53

Proč si nemám brát židy do úst? Srovnávám jen jeden útlak z druhým. A jasně jsem napsal, že židi se uchránili svoji identitu i přes všechen útlak po staletí což je obdivuhodné. Všechna čest. R^

1 1
možnosti
DK

Jednim z problemu vas, pseudohumanistu je fakt, ze pouzivate zkreslena fakta ci primo lzete a dale se sami doupoustite praktik, ktere kritizujete...Zil jsem v peti zemich a Cesi patri spise k tolerantnim narodum. Jestli se tolerantni narod pozna podle toho, ze mu nikdo nevadi, pak takovy narod byste hledal asi jen velmi tezko. Zminil jste Zidy, ja osobne nemam zadneho kamarada, ktery by nesnasel Zidy. Kdyz jsem videl anketu na novinkach na tema "kdo by vam vadil jako soused?", tak 97% respondentu odpovedelo, ze Rom. Ostatni etnika v CR nenavidena nejsou. Sam pisete o Cesich, ze jsou netolerantni...tedy generalizujete. Jaky je rozdil mezi tim, kdyz nekdo o jednom etniku rekne, ze je netolerantni a tim, ze o nejakem etniku nekdo rekne, ze jsou to zlodeji a povaleci? Oboji je zevseobecnovani. Bud je oboji korektni anebo oboji nekorektni (muj nazor je, ze oboji je korektni, pokud je to zalozeno na faktech). Co se Romu tyce, historicke prameny (vcetne Ottova naucneho slovniku) je povazuji za problematicke etnikum, ktere se projevuje prave kradezemi, lhanim a zahalcivym zpusobem zivota. Jsou dve moznosti...bud tyto zdroje mluvi pravdu anebo lzou. Nevim...Mozna by napovedely statistiky, kdyby existovaly, mozna by napovedelo nahlednuti do veznic ci na pracaky. Pokud tyto zvesti pravdive jsou, tak je otazkou, k cemu maji byt Cesi vice tolerantni a jestli je spravne byt tolerantni treba ke kradezim, fyzickemu napadani apod. To je otazka pro vas, autore...V cem konkretne mame byt my zli Cesi tolerantnejsi? Dale pisete, ze Cesi Romy kritizuji, aniz by znali jejich historii a kulturu. Jaky to ma smysl? Pokud si o Romech prectu 10 knih, tak pak uz je kritizovat mohu? Kdyz me na ulici prepadne nejaka banda, tak si mam zjistit jejich zivotopis a rodokmen a az pak na zaklade toho mam byt spokojeny nebo nastvany? Proc by me to melo zajimat?

16 0
možnosti
Foto

J71a81n 14C29e29m70p81e85r

28. 6. 2013 8:29

Jenže třeba ty židy jim nevadí teď když jich ej tu tak 10 tisíc. V dobách před válkou byli utlačovaní víc jak teď romové. Věřte tomu.

0 0
možnosti
MR

A že se vrátím k titulku,jaká cikánská tolerance?!Místo těch jejich přepadávání,rasistických výkřiků o bílých samičkách vepřů,mydlení mačetami a podobně by nás měli respektovat!My jim vyděláváme na to,aby už v 7h ráno(pokud je pěkně)stáli před samoškou a lemtali lahváče,my jim vyděláváme na to,aby v 10h dopoledne táhli do herny utrácet dávky,my jim vyděláváme na to,že jejich děti(když už do školy chodí)mají vše zdarma,my jim vyděláváme na byty,kterých si neváží a zvesela je vybydlují.Opět řečnická otázka-mám pokračovat?

11 0
možnosti
MR

Asi jsem divná,ale pokud na mě malé cikáně řve,že jsem mu nedala cigáro,nadává mi výrazy,které jsem nikdy neslyšela,tak mě opravdu jejich kultura,tradice,jedinečné jídlo nezajímá.Zajímá mě jen to,že od mala se nedokáží chovat jako civilizovaní lidé.

13 0
možnosti
Foto

J55a24n 46C43e18m10p31e71r

28. 6. 2013 8:11

Špatná výchova bohužel... :-( Ale to je taky jen důsledek něčeho. :-(

0 2
možnosti
JM

POCHopitelně, autore. Pro p.t. publikem - DNFTT / nekrmte trolla /.

5 0
možnosti
MV

co to zkusit obráceně mají romové snahu se začlenit ,znají naše dějiny ,přizpůsobují svoji kulturu té naší ? nebo jen parazitují a požadují jen to aby jsme se přizpůsobovali my jim...otázka je proč bychom to měli dělat ,když nevidíme snahu z druhé strany..my jako společnost už jsme jim vyšli vstříc -můžou tady žít a nemusejí nic dělat chápete...rozdíl mezi nimi a ostatními minoritami je ten že o ostatních ani nevím ,že tady jsou zkrátka mají snahu se začlenit....nesnáším subjektivní psaní měl by jste dát šanci i druhé straně

7 0
možnosti
Foto

J70a40n 76C60e76m56p50e54r

28. 6. 2013 8:02

Vždyť jsem to tam sám psal na konci, že zájem musí být i z druhé strany. Je to oboustranný problém. O tom žádná.

0 1
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.