Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Podpora romské důstojnosti...

Víte, pane Cempere, to je věc, která nemůže přijít zvenčí.

10 0
možnosti
Foto

R^

to je to nejzásadnější, co zde bylo dnes řečeno

3 0
možnosti
FV

Bohužel, toto etnikum, dosud nezapadlo do střední Evropy,  po dobu staletí až dodnes!

Nikdo neví co s tímto problémem!

2 0
možnosti
MP

Co je to  n e p ř i z p ů s o b i v ý  ? Kdo je to Rom? Cikání už neexistují? Mnoho cikánů uráží slovo Rom.

3 0
možnosti

P25e67t90r 34Š48v81e74c

3. 7. 2013 20:49

XMůj nástin řešení

1.Nic se neznažit zlepšovat, historie /staletí/ hovoří za vše - marná snaha....

2.Okamžitě zastavit přísun státních peněz různým "agenturám", které ve své podstatě pouze jen podněcují a popichují rasovou nenávist !!!!

3.Okamžitě zrušit Agenturu pro vyčleňování, její výsledky byly vyhodnoceny nezávislým auditem, /snad jako první v historii/  záporné ..... totéž udělat i s vládní zmocněnkyní ....

4. Upravit zákony, jak vězeňskej zákon/nebo jak se to jmenuje/  tak i další....

 Vězení nesmí být leháro, jako dosud.... pachatelům úmyslných tr.č. zrušit TV, video, posilovnu a nařídit práci i kdyby měli celej den jen převážet haldu písku z jednoho konce buzerplacu na druhej.. Pachatelé musí mít už jen při slově vězení, naskočenou husí kůži a klepat se strachy aby se tam nedostali...... 5.Zavést tvrdě do praxe PODMÍNKU: 3X A DOST, tím by se eliminovali notoričtí zloději, kteří pořád dokola a bez známek řešení obtěžují slušné občany 6.Zrušit nesmyslné soc. dávky - příspěvek na bydlení, další dle počtu odpr. let 7.Nezavírat oči, neomlouvat, nepodlehnout tlaku pseudohumanistů a tvrdě vymáhat dodržování norem slušného chování, pokud ne, ihned trestat PRACÍ- pokud odmítne- zavřít do korekce.....:-P:-P:-P

9 0
možnosti
Foto

J65a13n 63C88e18m87p12e15r

3. 7. 2013 21:21

To kopírujete program DSSS? :-)

0 6
možnosti
MP

Doporučuji absolutně stejné podmínky jako pro vietnamské děti. Žádné jiné výhody navíc. Pane Cemper, měl byste přiznat všeobecně známou pravdu- cikání považují vzdělání za zbytečné, to dokázali v Kanadě. Přesto by měli dodržovat naše zákony o povinné školní docházce, v opačném případě jim nedávat dětské přídavky, což je vynikající motivace, která dělá zázraky. V žádném případě žádné výhody, ale stejné podmínky a dodržování zákonů, jinak vysoké tresty.

7 0
možnosti
PK

R^ přesně tak. Vietnamci byli doposud jen cizinci s dlouhodobým povolením k pobytu. Teprve dneškem jsou státem uznanou menšinou. Jsou tu jen několik desetiletí, cikáni několik století a rozdíl je mezi těmito menšinami nebetyčný skoro ve všem.

6 0
možnosti

P78e20t61r 92Š82v79e19c

3. 7. 2013 20:33

X1. Podpora romské důstojnosti - nesmysl

     2. Vyzkoušeno - nefunguje- vyhazování peněz

     3. Vyzkoušeno - nefunguje-vyhazování peněz

     4. Souhlas

     5. Souhlas - důslednost při vymáhání pokut !!!

     6. Vyzkoušeno - nefunguje - nezájem o práci v jakékoliv podobě, mimo sbírání            nepotřebného šrotu a vykopávání měděných kabelů      7. Ne eliminovat, ale zrušit všechny nesmyslné soc. dávky, zbylé tvrdě vázat na počet odpracovaných let !!!!!      8. Vyzkoušeno - nefunguje - vysvětlení např. na ROMEA.CZ  tam si každej přečte "zájem" o komunikaci ......     9.  Souhlas- výsledky jsou NULA ... okamžitě rozpustit, Šimáčka vzít za límec a vyprovodit, ušetřené peníze použít na podporu lidem, kteří prokazatelně např.20let pracovali a teď jsou bez práce, ne vlastní vinou    10. Souhlas

9 0
možnosti
Foto

to už tady bylo...co tam máte dál?

7 0
možnosti
LJ

Pane Cemper, myslíte někdy hlavou? Jak spolu mluví doma cikáni? Cikánsky. Tak proč kroužky cikánštiny? Oni spíš potřebujou  tlumočníky do čestiny. A ty by zrovna mohla platit vaše "bohulibá" organizace. Nebo vy ze svý kapsy, cikánomile.

4 0
možnosti
IF

Dnes už těch mladších cikánsky moc neumí. Pár slov, či spíše nadávek ano, ale dát dohromady kloudnou větu umí už málokdo.

0 0
možnosti
JO

Pane Cempere, ono učení nějakého jazyka je stejně nejlepší v rodině a od narození. Takže pokud rómští rodiče budou chtít a rómsky umí, neměl by s tím být žádný problém. Je to opravdu hlavně na nich, jak se k rómštině postaví.

Vidím to u svého synovce. Je mu teprve 3,5 roku, umí plynně anglicky, česky a vietnamsky. Docela bráchovi závidím, to jak ten kluk umí česky, neumí moji mnohem starší kluci anglicky a to platím anličtinu jak mourovatá;-(

Švagrová byla se synovcem doma 8 měsíců, pak nastoupila do práce a kluk do školky (žijí v Austrálii). Ve školce se mluví pouze anglicky. Brácha na něj mluví anglicky a česky, švagrová zase anglicky a vietnamsky. Neustále se u nic střídají tchyně. Moje mamka lítá jednou ročně na několik měsíců, mluví na něj pouze česky. Vietnamská tchyně lítá taky tak (zrovna tam je:-)) a mluví na něj pouze vietnamsky. Když je u bráchy nějaká z tchyní, chodí kluk do školky jen jeden den v týdnu. Ovládá všechny 3 jazyky a přechází z jednoho do druhého úplně bez problémů Kdyby to člověk neviděl, tak nevěří. Bráchovi tohle docela i závidím.

5 0
možnosti
FV

Děti bratrance na Novém Zélandě, byl tam služebně, mluvili česky, anglicky a různě , podle toho, jaké měli diplomatické sousedy :-)!

1 0
možnosti
LJ

Třeba soudružka učitelka Judr. Samková, že?

1 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.