Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ještě něco k "toleranci" muslimům vůči jiným kulturám a národům.

Z Vašeho článku je zřejmé, že jste si nikdy nepoložil otázku, kam se poděly původní národy Mezopotámie, Blízkého východu a severní Afriky. Kam zmizeli například původní Egypťané? Arabský dobyvatel Egypta, Amr Ibn al-Ás mezi lety 693 až 700 zcela vyvraždil obyvatelstvo Behnesy, Fajjúmu, Aboitu, Nikie… Tehdy definitivně skončila historie skutečných starých Egypťanů, kteří v té době již byli křesťané. Jsou to tzv. Koptové, kteří dnes tvoří zanedbatelné procento obyvatel Egypta. Ročně je dnes v Egyptě zavražděno kolem deseti křesťanských koptských kněží – z náboženských důvodů. Například při nedávných nepokojích byla v Egyptě zmasakrována celá křesťanská svatba. Ale zpátky k začátkům islámu. Známý je masakr židů a křesťanů od Gázy po Caesareu, který provedl Abú Bakr – zlikvidoval téměř všechny židovské, křesťanské a samařské obyvatelstvo. V Arménii Arabové úplně vyvraždili město Euchaita. Roku 643 Muáwija zmasakroval obyvatelstvo Kypru a nad zbytkem obyvatelstva se učinil vládcem. Ve stejném roce byl vypleněn Tripolis, obyvatelstvo Kartága bylo vyvražděno a město zbouráno. Čili nikoli Římané, ale až Arabové učnili definitivní konec této kultury. Arabské hordy pak protáhly Anatolií a Mezopotámií až k Indii, všude nutili obyvatelstvo násilím přijmout islám pod hrozbou smrti a zotročení. Vraždění dosáhlo nepředstavitelných rozměrů.  V Mezopotámii byly zlikvidovány téměř všechny křesťanské komunity. V Brahminabádu bylo roku 712 popraveno mečem šest až šestnáct tisíc poražených vojáků (prameny se rozcházejí v počtu), kteří přežili bitvu. V jedenáctém století obnovil Mahmúd z Ghazny dobývání Indie strašlivým terorem, při kterém byl zabit ohromný počet lidí. Například v bitvě u Somnathu bylo zabito padesát tisíc hinduistů. Firuz Šáh ve čtrnáctém století vlastnil sto osmdesát tisíc indických otroků atd. atd. atd.

7 0
možnosti
Foto

Vytloukáte klín klínem a ještě velmi nešikovně. Snad jste chtěl šířit osvětu: příblížit islámskou kulturu a tradici se Vám nepodařilo, tendenčními řečmi jste nikoho nepřesvědčil a muslimům rozhodně neposloužil. Je to škoda, ale žádné mýty o islámu se Vám vyvrátit nepodařilo.

11 2
možnosti
AF

A23l89e60n96a 52F66i62r30s75t

27. 6. 2014 17:00

jak komu paní, jak komu .........

 

Ale fanatika nepřesvědčíš, to máte pravdu!

0 1
možnosti
JS

Určující pro postavení žen v islámu jsou autentické prameny tohoto náboženství, a tím jsou Korán a Hadíty (výroky Proroka). Alláh v Koránu dává přednost mužům před ženami a navíc v Súře ženy přikazuje mužům (Súra Ženy, Al-Nisa, verš 34): "A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je!" Jen ve čtyřech zemích světa se ženy dožívají průměrně nižšího věku, než muži. Je pouhou náhodou, že všechny tyto země jsou islámské? Jen v Pákistánu zemře ročně nejméně tisíc žen, které jsou nejčastěji ukamenovány v rámci "rodové cti". Jeden z hadítů například říká: "Tři věci mohou přerušit modlitby, pokud projdou před tím, kdo se modlí: černý pes, žena a osel. Žena je tedy přirovnávána k oslu nebo psovi. Další hadít říká, že "žena má méně rozumu a méně víry". Ženy také bývají často přirovnávány k nádobě, která je "neopravitelně prasklá". V Súře 2,223 je dokonce řečno: "Ženy Vaše jsou pro vás polem; vcházejte tedy na pole své, odkud chcete…" Žena je přirovnána k poli. Hadítů, ve které je žena přirovnávána k pouhé věci nebo otrocké sexuální služebnici je nespočet. Právě tohle jsou autentické zdroje, z nichž islám čerpá a které zdůvodňují faktické postavení ženy v islámu. Dokonce i na oficiálních stránkách českých muslimů najdeme fatwu, která říká, že "žena si může nalakovat nehty, ale na veřejnost si poté musí vzít rukavice."

Tohle prohlásila paní Farkander Iqbal, zástupkyně policejního superintendanta v pákistánském Láharu: "V dnešním Pákistánu se úcta k ženám vytratila a zločiny páchané na ženách se znásobily. Tvrdí se, že jsme byli islamizováni. Jak můžete islamizovat lidi, kteří už muslimové jsou? Od té doby, co Ziául Haq předal moc mulláhům, se zdá, že si všichni muži myslí, že se mohou zmocnit jakékoli ženy a roztrhat ji."

V roce 1981 v Pákistánu vznikla například organizace War Against Rape (Boj proti znásilňování). Většina členek této organizace byla buď zabita, nebo skončila ve vězení, odkud už nevyšly. Pokračovat se dá donekonečna…

10 0
možnosti
MK

Pane Cempere. Jak je vidět, tak o islámu nevíte naprosto nic. Už jen ten Korán. Korán není možné interpretovat jak si vy představujete. Korán je podle islámského učení (čtyři islámské školy sunna) nestvořený, existuje od věky věků, je součástí Alláhova trůnu (imanentní) a slova v Koránu jsou platná pro všechny věky. Byla zde škola, takzvaných muttazilů v období Ummajovců a Abbásovců, která stavěla na Aristotelově logice Platonském pojetí světa. Tento směr však byl zavržen a převládl směr sunna  a zvítězilo učení al-Ghazzálího  zavrhující filozofii. Dokonáno pak učením ibn-Tajmijou, který se stal řezníkem racionálního myšlení v islámu. Posledním aristotelistou v islámu byl ibn-Rushd (Averroes), který byl zavržen a ibn-Rushd byl nucen odejít do exilu. 

Mluvíte o křížových výpravách. První křížová výprava byla 400 let po té, co muslimové plundrovali křesťanské státy (Byzance, Iberský poloostrov, Sicílii, Krétu apod., snažili se dobýt Franckou říši, kdy byly zastaveni Karlem Martelem v bitvě u Tours roku 732.

Během všech těchto výprav byly Evropané masakrování, odvlečeni do otroctví a v desátém století, když se snažili dobýt Řím, tak přivlekli před hradby Říma jeptišky, které tam pak znásilňovali, aby tím ukázali svojí sílu a zlomili morálku obyvatel Říma. 

Další nemá smysl komentovat. Postavení žen v islámu je podřadné a s vyjímkou Turecka ve všech islámských zemích je islámské právo implikováno do zákonů dané země. Nevím, kde jste vzal, že jen pět procent žen v islámu je zahalených? Dokonce i v Turecku, které je bráno jako sekulární země, tak mimo středisek jako je Konstantinopol chodí ženy zahalené. Vy jste asi moc v islámských zemích nebyl, že? Tak si zajeďte třeba do té Malajsie anebo Indonésie. 

A k tomu jaké je postavení žen v islámu, si prosím nastudujte islámské právo. Takové postavení ženy neměly ani za říše Římské. Víte vůbec o tom, že před Mohamedem byly ženy v arabských komunitách jedny z nejsvobodnějších co se týká tehdejší doby?

21 1
možnosti
Foto

Kam s takovými logickými argumenty na někoho, kdo zešílel z hladu...:-)

6 0
možnosti
JT

Souhlasim s Vami. Islam je zlo.

6 0
možnosti
AF

A59l34e45n12a 23F50i98r24s81t

27. 6. 2014 16:45

každé fanatické náboženství je zlo. Včetně křesťanství...........

2 2
možnosti
Foto

Ač je to s podivem, tak začínám mít autora docela rád. Úspěšně se řadí po bok Hrebenára (blahé paměti) a toho nadějného mladého komunisty (teď si nevybavuji jméno). Prostě exot k pobavení. :-)

8 0
možnosti
AF

A69l46e67n20a 89F54i60r36s63t

27. 6. 2014 16:33

ženy - letecká společnost Emirates zaměstnává více žen pilotek než kterákoliv jiná letecká společnost na světě. Na vysokých školách v Dubaji studuje procentuálně mnohem více dívek, než v kterékoliv jiné zemi světa.

 

mnohoženství - jedna z nejskalnější křesťanských církví - mormoni - praktikovali až do legislativního zákazu mnohoženství. Ne z chtíče, či erotického důvodu, nýbrž přesně proto, jak jste popsal ve svém blogu. Jinak by vdovy pro misionářích včetně dětí zahynuly zřejmě hlady.

4 9
možnosti
JD

JJ .. TAKOVÉ TYPICKÉ PRO TU MILIARDU A PŮL MUSULMANŮ ;-D kupodivu v pakistánu podřezávaj děvčata za pět obecnejch ;-D  .. to asi budou nějací jiní muslimové :-/

9 0
možnosti
MM

Přečetl jsem si a jdu si dát knedlo, zelo, VEPŘO. Zapiji ho PIVEM. Vezmu svou manželku ZA RUKU a půjdeme se projít - v parku jí dám PUSU. Zkrátka, jako každý muslim :-);-D

7 0
možnosti
LN

,,ještě bych si vzal na vodítko dva PEJSKY...

3 0
možnosti
Foto

Nezbývá, než panu autorovi zakoupit jednosměrnou letenku na zájezd do současného Bagdádu, s fakultativním výletem do města Fallúdža. Mám za to, že na blbost jiného léku není...

18 2
možnosti
AF

A55l70e93n33a 40F47i13r44s14t

27. 6. 2014 16:37

a což takhle do Belfastu. Tam by mohl poznat, jak jsou si schopni křesťané jít po krku. Až je od sebe musí oddělovat zeď.

1 5
možnosti
DM

A nejhorsi je, ze tomu zrejme i verite :-(

8 1
možnosti
AF

A16l52e32n42a 36F33i37r46s39t

27. 6. 2014 16:28

snad ani ne - ale v každém případě to na rozdíl od vás dokonce i ví ;-D

0 5
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.