Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zapomněl jste na Irák, byla jsem tam loni na dovolené (v Kurdistánu) a navštívili jsme i celé křesťanské vesnice, jinak kostel je v každém větším městě (dá se to u nás říct o mešitách?!), v jednom nám dovolili přespat. Náboženské menšiny (kromě křesťanů i např. asyřané či jezídi) mají státem přidělenou policejní ochranu a dbá se na to, aby svou víru mohli beze strachu vyznávat (dá se toto říci o ČR?!).

0 0
možnosti

E87m16i49l 70N50o48v57á56k

7. 7. 2014 19:07

Pane Cemper, apeluji na Vás. Vyhledejte okamžitě radu nějakého psychologa. Nechci dělat nějaké závěry, ale Vaše produkce začíná ukazovat jasný směr. Mohlo by to skončit i nějakým lidským neštěstím. V

0 0
možnosti

I z vašich fotek je zřejmé, že v některých islámských zemích je kostelů více, jinde méně, někde žádné. Takže vypovídací hodnota nulová. Jestli jste tím chtěl říci, že máme stavět mešity, tak se vám to nepovedlo. Proč nedáte fotky kostelů v Sýrii, které zničili islámští vzbouřenci?

1 0
možnosti

Tady jsem se dověděla hodně o islámské "toleranci":

Qanta AHMED: V zemi neviditelných žen

Autobiografické vyprávění britské muslimské lékařky o životě, kultuře a společnosti v Saúdskoarabském království.

3 0
možnosti

A co Saudská Arábie? Tam nemají křesťane práva? Autore jste jako západní intelektuálové, co jezdili do Sovětského Svazu, když tam byl hladomor a tvrdili, jak se tam lide mají dobře. Nebo ti co navštěvovali nacistické koncentrační tábory a tvrdili, že holokaust je podvod. Běžte do muslimských zemí a veřejně hlásejte evangelium, jako muslimové islám zde, a pak uvidíme ....

14 0
možnosti

RvRvRv Antikarma  Ve všech arabských zemích je méně křesťanských kostelů než je v jediné evropské zemi (ve Francii) mešit. Stačí? Ale když už, za jednu mešitu u nás, nový kostel v Saudské Arábii, berete?

15 0
možnosti

copak kostely, oni uz si troufaji i na budhisticke svatostanky, a ne ve sve zemi, ale v Japonsku

http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/english/news/20140611_43.html

5 0
možnosti

je to tak, tohle je diagnóza.......

12 0
možnosti

Tak asi takhle, jsou dvě kategorie:

1) Spojené arabské emiráty, kde skutečně v poslední době zřídili několik kostelů či třeba i buddhistických modliteben, pro zahraniční pracovníky. Samotná propagace jiné víry než islámu je stále trestná, stejně jako konverze na křesťanství atd. Vše pod brutálními tresty.

2) Země, které byly původně křesťanské (celá severní Afrika, celý byzantský přední východ), kde některé kostely ve zlomku původního množství zůstaly, stejně pár procent původní křesťanské menšiny (Koptové, Nestoriáni..).

26 0
možnosti

P.S. Až islám, tj. nejvyšší islámské autority, univerzity a vlády islámských zemí výslovně vyhlásí a budou dodržovat, že islám je jen jedna víra ve svobodné soutěži mnoha jiných náboženství a ideologií a každý má právo si svou víru/nevíru svobodně zvolit, pak lze mluvit o neškodlivosti výstavby mešit v Evropě. V době, kdy svobodu víry každá islámská země trestá z různou mírou brutality, je podpora výstavby mešit jen užitečné idiotství k šíření totalitního islámského viru.

A ten zlomek kostelů přeživších v islámských zemích či pár modliteben pro zahraniční pracovníky v Kataru apod. na tom nic nemění. Naopak, třeba ten Katar to využívá jako nátlakovou berličku pro požadavky typu postavit v Barceloně největší mešitu s 300 metrovým minaretem (symbol nadvlády islámu nad územím)...

21 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.