Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Mladí muslimové, kteří jsou proti ISIS mají mé sympatie a pan Cemper za to, že na to upozornil dostává karmu

1 0
možnosti
JR

J44a27n 77R21á85ž

26. 8. 2014 15:36

Ad. Havelka: Normální muslim je ten, který se řídí Koránem a to doslova. Normální muslim, který svou víru bere vážně se nesmí odchýlit od doslovného znění Koránu. Jak si vykládat např. verš 9.123: "Vy,kteří věříte, bojujte proti těm, kdo jsou vám nejblíže. Ať poznají vaši tvrdost a vězte, že Bůh je na straně bohabojných." může jen duchovní, ne řadový muslim. Tedy co je správné, která cesta islámu je správná, jestli je to cesta teroru, kterou jde ISIS, Muslimské bratrstvo, či Hammás nebo to, co hlásají ti demonstranti, by měli vyjevit duchovní z evropských mešit. Jenže oni mlčí a kdo k teroru mlčí, teror schvaluje. V evropských mešitách se ozývá většinou jen nenávist a verbují se tam bojovníci džihádu.

Muslimovi nevěřím nic,když mluví o míru, protože když lže muslim neveřícímu, není to hřích!

6 0
možnosti
JH

J13a82n 23H87a95n37á56k

26. 8. 2014 15:15

Jakýkoliv odpor k ISIS je samozřejmě v pořádku a jsem rád, že už i muslimové vystupují jasně PROTI, ale furt je tu jiný problém.

Zavraždit manželku či umlátit šutrem vlastní dceru není dílem extrémistů, ale řadových muslimů z řad běžných občanů.

Takže problém islámu není jen o transparentním odporu k radikálům, který nepochybně není dostatečný, ale také o kultivaci celého náboženství v elementárních věcech lidské společnosti, než ho bude kdokoliv kamkoliv chtít exportovat mezi bezvěrce či jinověrce.

14 0
možnosti
Foto

J95a67n 98C19e96m18p10e38r

26. 8. 2014 16:47

Ten mediálně "populárníů případ ukamenování, udělali jaký si muslimové s nějaké osady bůh ví odkud. Ono třeba v Afganistánu se úřadně hlásí k islámu všichni ale v těch různých osadách je to směsice kde čeho, od šamanství přes pohanství, rituální náboženství až k Islámu.

0 3
možnosti
Foto

Blogy tohoto autora jsou většinou mimo realitu, ale tento se mi výjimećně líbí. Vlastně je to dobrá zpráva, že aspoň někteří Muslimové jsou normální.

3 2
možnosti
TT

Mno - mohlo by to být taky svědectví toho, že část muslimů ve špekatých státech pochopila, kudy na všechen špek, tak chodí s úsměvem od ucha k uchu na sluníčkářských demonstracích pod srdíčkovými mávatky. Jen tak třeba. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.