Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím s jednou věcí .... extenzívní chov zvířat skutečně je pro ta zvířata stresující a určitě způsobuje utrpení, ale rozhodně bych se k tomu nestavěl tak militantně, jako aktivista Cemper zmiňovaný ve zprávě odboru bezpečnosti Ministerstva vnitra o extremismu za druhé čtvrtletí roku 2012 (uvádím co nejpřesněji, abych nezavdal autorovi důvod k dalšímu trapnému trestnímu oznámení na mou osobu, které mi přivodilo především zdržení při výkonu mé profese, poněvadž jsem byl pozván k podání vysvětlení, po němž pravděpodobně policisté věc odložili, protože jsem od té doby nedostal žádnou předvolánku ani na Policii, ani k přestupkové komisi, čímž mi vznikla odhadovaná škoda asi 1200 Kč na výdělku, kterou ale po autorovi TO, Janu Cemperovi, vyžadovat nebudu) v souvislosti s nelegálním obýváním cizích prostor tzv. squatingem.

Existují totiž i chovy, které lze označit za chovy ekologické, kde zvířata mají běžnou volnost pohybu na pastvách, mláďata jsou odebírána dojnicím až po určité době, ale i nadále jsou chována jako zvířata stádní, tedy s přímým kontaktem s jinými jedinci svého druhu. A přestože jde o chov celkem náročný a ekonomicky méně výnosný, než extenzivní způsob chovu, je stále častější a stále více uplatňovaný. A mohu také potvrdit, že mléko, či maso z uvedených chovů je chutnější.

K prosazování veganství pak jen tolik. Člověk je všežravec. Pokud by nebyl, nedokázal by strávit potravu jak rostlinného, tak i živočišného původu. Ale i tím, že je všežravec, je tedy způsobilý přijímat i jednodruhovou stravu. A ani odborníi na výživu se v tomto nedokáží shodnout, zda jednodruhová strava má pozitivní či negativní efekt pro lidský organismus. Proto bych doporučoval autorovi při prosazování jím preferovaného způsobu stravování méně militantnosti a více empatií. Ke zvířatům empatii evidentně má, ale k lidem se mu jí poněkud nedostává.Rv

2 0
možnosti
JL

Ale tady se prostě jedná o chov hospodářských zvířat. Já psy také nejím nebo o tom aspoň nevím. Důvod je ten, že pes není hospodářské zvíře, ale miláček rodiny. Takže úvaha toho cvoka o těch psech se mi příčí až moc.

3 0
možnosti
DK

Ale dal bych si toho psa. Máte dobrou cenu. Máte je z vlastního chovu a v kvalitě BIO ?

Ňamňam :-)

3 0
možnosti
MP

Mám velmi aromatický česnek vlastní produkce. Na tom mém česneku by ten pejsek musel být delikatesa. Nejedla jsem psa, ale za mého dětství bylo v každé vesnici pár chlapů, kteří si psa dali. Taková pánská jízda s množstvím piva, baby u toho nechtěli. Ovšem tehdy se se psy nenadělalo tolik cirátů.

Mladoši neumí vůbec zorganizovat šokézní akci. Co takhle pečená kočička? A mít ve skutečnosti králíka, pokud není k dispozici hlava, tak se od kočky ani nepozná. A mohli by to tam grilovat a ukusovat si, rezervní kočičky v kleci. To by někteří šli tak do sebe, že po důkladném vyzvracení by už ani toho kapra nekoupili. ;-D

5 0
možnosti
VA

To by jste to sebrané tele od krávy musel být Vy!!! Ovšem nechci urazit krávu, žýe by z ní vypadlo takové monstrum !!!!!!;-D

4 0
možnosti
DK

Mladý pán je kastrát samce tura domácího.

4 0
možnosti

Vaše otázka je velice hloupá - a ještě hloupější je ten, kdo na ni nezná odpově´d ;-D: Proč? Protože každá společnost má nějakou "kulturu", ze které vychází, tradice, kterými žije - a proto se někde nejedí krávy, jinde prasata a jinde zase psi...a někde se zas jedí... Pokud se vám to nelíbí, nikdo vás k tomu nenutí - ale nenu´tte taky VY nikoho žít podle vašich šílených pravidel

3 1
možnosti
Foto

Co kdyby jste si nechal svoje veganství pro sebe, Lidé už od počátku byli lovci a sběrači. Zkrátka někteří tvorové jedí rostliny, jiní maso a další jedí obojí, to je koloběh přírody.

8 1
možnosti
Foto

J50a29n 74C19e72m38p63e73r

20. 12. 2014 20:23

Co kdybyste si nechal své úvahy o historii lidstva pro sebe? Obzvlášť když to je teorie absolutně mimo.

0 9
možnosti
LK

Mléko znamená oplodnění krávy a sebrání jeho telete, .....

Takovou blbost jsem dlouho neslyšel ;-)

4 1
možnosti
Foto

Také mě to zaujalo, tak jsem hledal .... a ano, kráva dojnice asi skutečně musí být oplodněná, musí porodit a tele je odstaveno .... podobně jako u jiných savců laktace nejspíše neprobíhá samovolně, ale jen jako důsledek rozmnožení ....

Autor ale zcela opomíjí, že toto je technika stará staletí. Mléko nepoužíváme jen posledních 50 - 100 let doby velkochovů, ale od chvíle, kdy jsme toto zíře domestikovali.

3 0
možnosti
PK

Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuda.

3 1
možnosti
LN

..zase kecáte o něčem...o čem nemáte ani potuchy....nebo jste snad jedl psa...???

4 1
možnosti
SS

Ja jo - byl dobry - v Jizni Korei.

0 0
možnosti
JL

Vánoce jsou svátky klidu - aspoň pro mě. Na Štědrý den večer si sedneme, rozdáme dárečky a každý rok je klid, jaký jindy nezažívám, prostě pohoda v nádherné atmosféře, kterou si dokážeme vytvořit. Pak si dáme kousek kapříka a vepřového řízku, bramborový salátek a zapijeme to dobrým vínečkem. A takhle to trvá až do Štěpána, kdy máme kachnu s knedlíčkem a zelím, ale k tomu pijeme zase plzničku.

5 0
možnosti
JL

Ale asi Vás potěším. Mlíko na Vánoce nepiju.

3 0
možnosti
MR

M89i55l39a10n 26R55a24d32e97k

20. 12. 2014 19:13

a konzumace salatu je krutost, ten salat si spokojene roste a nekdo ho pak sezere, chudaka, a rostliny take citi. Ja navrhuji bretharianstvi, a to povinne.

7 1
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.