Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Hřích je specifický pojem, kromě posledního bodu nelze ani jedno klasifikovat jako hřích. Všechno to vychází z toho čemu církev věří. Například křesťané věří v existenci Ďábla a zlých duchovních bytostí. Pokud se taková bytost člověka zmocní, pak mu pomůže jedině exorcismus.

Šarlatánství a magie jsou dvě různé věci. Šarlatánství znamená, že daná technika je podvod, který nefunguje a slouží k zisku či jinému cíli. Magie a okultismus fungují, ale to pouze díky zlým duchovním bytostem. Daný člověk se třeba uzdraví, ale vystavuje se vlivu těchto bytostí což může vést až k prvnímu bodu (nutnosti vyhledat pomoc u exorcisty).

V bodě antikoncepce - přelidnění v žádném případě nehrozí to je mýtus různých duchovních nástupců nacismu - zastánců eugeniky. Naopak v Evropě a některých dalších zemích (např. Japonsko) čelíme nevyhnutelně vymření původního obyvatelstva. Postoj k antikoncepci, potratům a homosexualitě u církve je hlavně daný postojem k manželství.

To samé v případě potratu jde o jednoduchou úvahu z hlediska morálky. Pokud je nenarozené dítě člověkem se všemi právy nemá nikdo právo jej usmrtit bez ohledu na okolnosti jeho početí.

Ono odpuštění hříchů si představujete jak Hurvínek válku. Pokud si budete vesele hřešit s tím, že se z toho vyvlíknete prostřednictvím svátosti smíření, tak to samo o sobě je těžký hřích, za který půjde dotyčný rovnýma nohama do pekla. Navíc odpustky jsou něco úplně jiného a hříchy neodpouštějí, ani se nekupují.

Církev se potýká s několika skutečnými problémy, ale ani jed z nich zde nebyl zmíněný. Toto je takový zkreslený pohled někoho z venku, který pouze vidí rozpor mezi svým pohledem na svět a pohledem katolické církve.

7 0
možnosti
JO

Věřící nejsem. Aspoň ne v tom smyslu, jak to pojímají všechna možná náboženství světa. A  už vůbec nedůvěřuju žádným církvím. Přesto je mi křesťanství 1000000x bližší než Islám.

Zaměřil jste se na jednu církev - a jen v tom negativním smyslu, pozitivní věci jste vynechal. Co kdybyste byl vyvážený a napsal i o jiných náboženstvích - samozřejmě ani u těch nesmíte napsat jejich pozitivní stránky, jen ty negativní, jako v tomto článku. Můžete si vzít na paškál Islám, ten je teď v kurzu - tam se vyřádíte.

7 0
možnosti
MP

Ach jo, panu Cemperovi se doneslo, že dnes je popeleční středa, kdy křesťané konají pokání a prosí Boha o odpuštění hříchů, tak tady hbitě vystavil té nejzlejší církvi, tj. katolické, jakýsi sumář hlavních hříchů. Rozebrala to již slečna Sulovská, tak se tím dál nechci zabývat. Máte k exorcismu nějaké další cenné svědectví, jako to z Vranova (YouTube)? Nebo současné pitomé seriály? Já p. Marka Dundu znám, je to dobrý a normální člověk. Protože se o tom v médiích vedly naprosto zcestné řeči a zrovna bylo v evangelním čtení něco o vymítání duchů, tak jsme v rámci jednoho kázání byli velmi podrobně seznámeni s pravidly exorcismu a jak to probíhá, co smí prostý věřící, co řadový kněz, co speciálně školený kněz-exorcista. Nic, co by vzbudilo senzaci a opodstatňovalo označení jakožto hřích církve. Vy jste háklivý na to, aby se někdo neotřel o vás, ale sám zdatně házíte špínu, co to dá.Rv

8 1
možnosti
Foto

V75í74t 69H82a32s62s91a81n

18. 2. 2015 14:36

Honzo, velmi dobře napsané, za tohle dávám jednoznačnou karmu R^

Normální člověk totiž nepotřebuje chodit každý týden do kostela k tomu, aby věděl, co je dobré a co je špatné. Normální člověk to totiž ví. 

Normální člověk zároveň nežije celý týden v přesvědčení, že může celý týden beztrestně hřešit, což mu bude na konci týdne (v pátek, v sobotu, v neděli) , odpuštěno. - Muslimové, křesťani, Židé - vyberte si "váš" den. ;-)

Normálně uvažující člověk je totiž ateista.                                                  VH

1 13
možnosti
Foto

Nomální člověk nepotřebuje při kontrole jízdenek obušky, Hassane, protože si koupí jízdenku, a to zcela bez ohledu na to, jestli do kostela chodí, či nechodí .... to jsi nám chtěl sdělit? ;-)

12 2
možnosti
LK

Takže...

1) Exorcismus - Cemper je podstupovat nemusí, i když by to možná neuškodilo. Ale není katolík, takže má smůlu, i kdyby chtěl. 

2) Čínská medicína jako okultismus - vztahuje se na katolíky, Cemper katolík není, může medicínovat jak chce

3) Antikoncepce - vztahuje se na katolíky, Cemper katolík není, může antikoncepcovat jak chce (i když on asi nemusí)

4) Potrat - vztahuje se na katolíky, Cemper katolík není, dále nerozvíjím, protože mám svoji důstojnost

5) Genetika - pololež, zavádějící

6) Homosexualita je hřích - s Cemperovým životem nulový souvis, v katolických zemích na rozdíl od islámských nejsou homosexuálové ani vězněni, ani zabíjeni

7) Mocichtivost a majetkuchtivost - Cemperovy projekce, zavádějící.

KDE jsou ty hříchy? A pro koho?

12 1
možnosti
Foto

J82a14n 40C21e66m43p72e64r

18. 2. 2015 14:34

Takže právo šaria je také v pořádku? Týká se přece JEN muslimů...

0 5
možnosti
LK

Koukám, že na nás katolíky se ten tvůj odpor vůči nenávisti všeho druhu nevztahuje ;-D No jak jinak, ono se snadno útočí na někoho, kdo tě nekopne, co? Každopádně gratuluju k dnešnímu blití, krásně dotváří tu hnusnou grafiku...

7 1
možnosti
LK

A mimochodem, k těm potratům: za potrat či napomáhání k němu je automatická exkomunikace, kterou může sejmout pouze kněz, který k tomu má svolení (ne každý). Je to jeden z nejvážnějších hříchů vůbec. Ty "víro v Ježíše Krista"...

4 0
možnosti
Foto

J83a10k65u63b 13R82o33t79h

18. 2. 2015 14:02

Človíčku, takhle prolhaný a nenávistný blog jste napsal jistě s vědomím, že nefungují diskuse, že? A vida, můžeme napsat, že jste lhář. Dobře tak.;-€

7 2
možnosti
Foto

J54a53n 64C48e92m74p93e10r

18. 2. 2015 14:09

Oni nefungovali diskuze? 8-o

0 2
možnosti
Foto

Budeš mít slušnou karmu .... ale možná taky slušnej flastr ..... poslal jsem to na rozbor, takže třeba nebudeš jedinej, kdo podává trestní oznámení ;-)

6 1
možnosti
JFB

Tak na trestní oznámení to není, ale lži, či překroutiny jsou to pěkné.

4 0
možnosti
JFB

Ach jo, to jsou zase nesmysly. 

Ale jen k něčemu., Nechápu, co Vám vadí na exorcismu. Že pomáhá? Víte, že u každého musí být lékař a je prováděn až po lékařských a psychiatrických vyšetřeních? Víte, že exosrcismus nedělá jen katolická církev, ale dokonce i pohanské systémy atd? 

Dále, u potratů evidentně nevíte co jsou odpustky. A opravdu nejsou potřeba k odpuštění hříchů a cestě do nebe.

4 1
možnosti
JS
MJ
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.